Uber, app, taxi

Uber breidt bereik van legale UberX verder uit naar Den Haag

Taxibedrijf Uber lanceert de variant UberX nu ook in Den Haag. Het gaat hier om een legale variant die binnen de huidige taxiwet past, zegt Uber. “Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, zijn de chauffeurs van UberX professioneel en in het bezit van een chauffeurskaart, taxivergunning en een blauw kenteken”, meldt de dienst. UberX is waarschijnlijk zo snel mogelijk in Den Haag te gebruiken.

“Jouw low-cost Uber arriveert in Den Haag”, stelt Uber op zijn website. “Ervaar dezelfde service van professionele chauffeurs, maar dan stukken goedkoper. UberX-chauffeurs rijden in nette auto’s als een Toyota Prius of Volkswagen Passat. Door de hierdoor lagere tarieven, is de stad nu écht binnen handbereik.”

UberX en UberPop

UberX lijkt de legale opvolger van UberPop te zijn, dat vorige week stopte in Nederland. Het tarief van UberX in Nederland bedraagt 2 euro starttarief, 25 cent per minuut en 1,40 euro per kilometer. Een rit kost minimaal 6 euro. Als het druk is, verhoogt Uber regelmatig de prijzen tot ver boven het maximumtarief taxi.

Volgens Uber zijn alle UberX-chauffeurs in het bezit van de benodigde vergunningen, een boordcomputer en blauwe kentekenplaat. “Ook voldoen alle chauffeurs aan de aanvullende kwaliteitseisen, aangevuld door het beoordelingssysteem in je Uber app. Met UberX wordt het ook voor de beroepsmatige chauffeurs die niet in het bezit zijn van een luxe auto mogelijk partner te worden bij Uber. Zo zorgen we ervoor dat iedereen sneller en makkelijk met Uber op weg is.”

UberX werd kort geleden ook al in Rotterdam en Amsterdam gelanceerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Uber breidt bereik van legale UberX verder uit naar Den Haag”

Rodney Barten|27.11.15|11:43

1,40 euro per kilometer voor een stadrit? Gaat ook nog eens provisie vanaf. Vetpot hoor!!

Johan Zevenbergen|27.11.15|12:02

Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.
Allemaal geheel voorzien van sjoemel software en schijt aan normen en waarden.

F. Smits|12.12.15|14:44

Ik zie dat de domeinnaam http://www.uberx.be al koop staat in België wat is de reden hiervan?

Wie weet hier meer van?