taxibord, taxi, daklicht

Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken

Taxichauffeurs in Arnhem dreigen met acties wegens een gebrek aan standplaatsen. Door een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van de stad lopen de chauffeurs veel klanten mis. Ze overwegen aanstaande zaterdag actie te voeren bij het afscheidsconcert van rockband Normaal in het Gelredome, omdat de gemeente de problemen niet oplost.

De situatie bij het Willemsplein en het Nieuwe Plein is veranderd, waardoor er minder plekken zijn voor chauffeurs. Potentiële klanten weten daardoor de taxi’s minder goed te vinden, waardoor de chauffeurs ritten mislopen.

Minder plekken

Volgens voorzitter van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem Jan Zaaijer was er vóór de wijziging nog plaats voor ongeveer acht voertuigen. Nu is er veel minder plek, zegt hij tegen dagblad De Gelderlander. Bovendien zijn de nieuw gecreëerde plaatsen niet goed. Ze zijn te smal, andere auto’s raken beschadigd en taxi’s moeten nu in sommige gevallen in de grasperken wachten.

De chauffeurs hebben al maanden geleden aan de gemeente duidelijk gemaakt dat dit probleem speelt. Tot dusver heeft dat echter tot weinig resultaat geleid. Zaaijer wil dat er snel iets gebeurt en de chauffeurs gaan wellicht tot actie over om hun standpunt kracht bij te zetten.

De plaatselijke overheid bekijkt momenteel de mogelijkheid om extra plaatsen te creëren ten koste van een groenstrook. Maar de verwachting is dat het nog wel even duurt, voordat de plekken daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken”

Hans de Koning|17.12.15|16:37

Er moet natuurlijk wel een heel broedseizoen gecontroleerd worden of er geen geelgestreepte roodbekkikker in dat plantsoentje nestelt he… Echt. 1 observeer en omschrijf probleem/verbeterpunten, 2 bedenk oplossingen, 3 kies de beste/minst slechte oplossing, 4 voer het uit, 5 evalueer en ga verder bij 1. Hoe moeilijk kan het zijn? Als de politieke wil er is, dan kan het echt wel. Doe maar alsof het moet ivm een azc, dan is het vanmiddag gepiept, inclusief rode loper tot aan het taxiportier.

Hendrik van der Weij|31.12.15|13:29

Het probleem in zulke situaties is meestal diegene die bij de gemeente werkt en over deze zaken moet beslissen, totaal geen inzicht heeft in wat er in de praktijk speelt..

Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken | TaxiPro
taxibord, taxi, daklicht

Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken

Taxichauffeurs in Arnhem dreigen met acties wegens een gebrek aan standplaatsen. Door een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van de stad lopen de chauffeurs veel klanten mis. Ze overwegen aanstaande zaterdag actie te voeren bij het afscheidsconcert van rockband Normaal in het Gelredome, omdat de gemeente de problemen niet oplost.

De situatie bij het Willemsplein en het Nieuwe Plein is veranderd, waardoor er minder plekken zijn voor chauffeurs. Potentiële klanten weten daardoor de taxi’s minder goed te vinden, waardoor de chauffeurs ritten mislopen.

Minder plekken

Volgens voorzitter van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem Jan Zaaijer was er vóór de wijziging nog plaats voor ongeveer acht voertuigen. Nu is er veel minder plek, zegt hij tegen dagblad De Gelderlander. Bovendien zijn de nieuw gecreëerde plaatsen niet goed. Ze zijn te smal, andere auto’s raken beschadigd en taxi’s moeten nu in sommige gevallen in de grasperken wachten.

De chauffeurs hebben al maanden geleden aan de gemeente duidelijk gemaakt dat dit probleem speelt. Tot dusver heeft dat echter tot weinig resultaat geleid. Zaaijer wil dat er snel iets gebeurt en de chauffeurs gaan wellicht tot actie over om hun standpunt kracht bij te zetten.

De plaatselijke overheid bekijkt momenteel de mogelijkheid om extra plaatsen te creëren ten koste van een groenstrook. Maar de verwachting is dat het nog wel even duurt, voordat de plekken daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken”

Hans de Koning|17.12.15|16:37

Er moet natuurlijk wel een heel broedseizoen gecontroleerd worden of er geen geelgestreepte roodbekkikker in dat plantsoentje nestelt he… Echt. 1 observeer en omschrijf probleem/verbeterpunten, 2 bedenk oplossingen, 3 kies de beste/minst slechte oplossing, 4 voer het uit, 5 evalueer en ga verder bij 1. Hoe moeilijk kan het zijn? Als de politieke wil er is, dan kan het echt wel. Doe maar alsof het moet ivm een azc, dan is het vanmiddag gepiept, inclusief rode loper tot aan het taxiportier.

Hendrik van der Weij|31.12.15|13:29

Het probleem in zulke situaties is meestal diegene die bij de gemeente werkt en over deze zaken moet beslissen, totaal geen inzicht heeft in wat er in de praktijk speelt..