Taxi-uitvoering Caddy Maxi voor kleinschalig groepsvervoer

De nieuwe Caddy Maxi is er nu ook in taxi-uitvoering voor kleinschalig groepsvervoer. Door de indeling met schuifdeuren aan weerszijden is er ruimte voor vijf zitplaatsen. Met een laadruimte van maar liefst 1,56 meter lang is de nieuwe Caddy daarbovenop nog geschikt voor rolstoelvervoer.

De speciale taxi-uitvoering van de nieuwe Maxi beschikt over de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen. Het comfort is vergelijkbaar met dat van de personenauto van een Volkswagen en er is een ruime motorkeuze.

Comfort en veiligheid voorop

De vijf passagiers, waaronder één rolstoelpassagier, die in de nieuwe Caddy Maxi meerijden, zijn verzekerd van optimale veiligheid onderweg. De taxi bezit zes airbags waaronder zijairbags voorin en hoofdairbags op de tweede zitrij.

Het ingebouwde Multi-Collision Braking systeem voorkomt doorschieten na een aanrijding en verkleint daarmee de kans op vervolgschade. Het standaard aanwezige Front Assist werkt als noodremassistent en die vermindert de kans op aanrijdingen zelfs bij snelheden tot 160 km/u.

Het interieur van de Caddy Maxi Taxi is zeer comfortabel, vergelijkbaar met dat van de personenwagens van Volkswagen. De donker getinte (65%) en lichtabsorberende zijruiten dragen net als de standaard Climatic airconditioning bij aan een prettig klimaat in de auto.

Ruime motorkeuze

Alle motoren voor de Caddy Maxi Taxi voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Hij is er in een variant die geschik is voor aardgas/groengas met de 81 kW/110 pk 1.4 TGI-motor. Dit model wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Ook de 2.0 TDI met 75 kW/102 pk is beschikbaar. Deze motor is er in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak of met de comfortabele DSG-transmissie.Verder is er een 1.0 TSI motor met 75kW/102pk beschikbaar.

Voor meer informatie: http://www.vwbedrijfswagens.nl/branches/personenvervoer/caddymaxitaxi

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.