boete, bekeuring, politie

Taxi’s in Utrecht mogen 10 minuten ‘gratis parkeren’ voor klant

boete, bekeuring, politie

Een taxi mag in de gemeente Utrecht maximaal 10 minuten kosteloos op een betaalde parkeerplaats staan om een klant op te halen of uit te laten stappen. Dat antwoordt het college van B en W aan CDA Utrecht. Die had daar vragen over gesteld, omdat er onduidelijkheid bestond in de taxibranche en willekeur bij parkeerwachters over interpretatie van het begrip ‘onmiddelijk in- en uit laten stappen’.

Het Utrechtse gemeentebestuur geeft nu duidelijkheid. “Onder het onmiddellijk in- en uitstappen wordt verstaan het daadwerkelijk direct in- en uitstappen. In de richtlijnen voor de handhaving wordt uitgegaan van een Aankomst Controle Tijd van 10 minuten. Dat wil zeggen dat een taxi 10 minuten in een betaaldparkeren-vak mag staan zonder parkeergeld te betalen.”, aldus het college.

Parkeerwachters

Het is volgens het college niet nodig om de lokale regels aan te passen of de parkeerwachters een nieuwe instructie mee te geven. “De huidige afspraak met boa’s waar de Aankomst Controle Tijd van 10 minuten wordt aangehouden voldoet.”

“Wij hebben inmiddels voor alle zekerheid de taxibranche geïnformeerd dat bij handhaving een Aankomst Controle Tijd van 10 minuten wordt aangehouden in het geval dat een taxi op een betaald parkeren plaats wacht op een klant. De chauffeur moet dan wel een geldige opdracht kunnen tonen”, aldus het college.

Lees ook: Duidelijkheid nodig voor taxi’s die wachten in parkeervak

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxi’s in Utrecht mogen 10 minuten ‘gratis parkeren’ voor klant”

Tom de Ruyter|26.01.16|17:32

Ja, je word gebeld. Rijd naar het betreffend adres en daar blijkt dat de klant niet mee wil, of dat het om een fake-rit gaat. Daar gaat het bewijs aan de BOA. Die met zijn boekje/computertje staat. De pennelikkers van de maatschappij willen immers scoren

Huib van der Kleij|26.01.16|19:53

nooit een parkeerplek voor de deur dus knipperlichtjes aan en aanbellen in 30 jaar 1 keer door politie weggestuurd klant bij pin automaat. gelukkig aan begin van de rit na rondje weer opgepikt.