Taxi, TCA, KWF Kankerbestrijding

TCA laat taxi’s voor KWF Kankerbestrijding rijden

Taxicentrale Amsterdam (TCA) komt in actie voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Marathonweken. Vanaf dinsdag 5 april stelt TCA twee speciale ‘KWF-taxi’s’ ter beschikking. Ruim twee weken, tot aan de tv-show ‘Marathon Live’ op 20 april, gaat de volledige opbrengst van de taxiritten van deze taxi’s naar KWF Kankerbestrijding. “We starten deze actie om onze chauffeurs die met kanker te maken krijgen een hart onder de riem te steken”, vertelt algemeen directeur Richard van der Veen.

Van der Veen: “Ook bij TCA komt kanker helaas veel voor. Er zijn veel chauffeurs die vechten tegen deze ziekte of zelfs vrouw en kinderen verloren hebben.”

Arbeidsongeschiktheid

“Zelfstandige taxichauffeurs zijn echter dubbel kwetsbaar: doordat zij vaak geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen betalen, zorgt het constateren van kanker voor hun ook vaak voor grote financiële problemen. Met deze marathonactie werven we geld om kankeronderzoek mogelijk te maken. Daarnaast hopen we hiermee de chauffeurs bewuster te maken van hun kwetsbaarheid”, aldus Van der Veen.

De twee taxi rijden van 4 april tot 20 april door Amsterdam. Ze zijn te herkennen aan de speciale KWF-stickers. Ook zijn er in de twee KWF-taxi’s KWF donatieboxen waar passagiers extra donaties in kunnen doen.

KWF Marathonweken

De actie KWF Taximarathon is onderdeel de ‘KWF Marathonweken’ waarin bekend en onbekend Nederland een actie start voor KWF Kankerbestrijding, voor een dierbare met kanker. Woensdagavond 20 april is afronding van ‘KWF Marathonweken’ tijdens de live tv-show ‘Marathon Live’, gepresenteerd door Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt.

Deze tv-avond wordt live uitgezonden om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO1. Tijdens deze live tv-show zullen veel marathonacties, zoals deze taximarathon, te zien zijn.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.