Cab_Women, Yellow Cab, taxi, app

Yellow Cabs in New York nu ook te boeken via app

Voor het eerst is het mogelijk om in New York een Yellow Cab op te roepen via een app. Taxi-app Curb, voorheen bekend als Taxi Magic, krijgt een nieuwe versie van haar eigenaar Verifone Systems. Dat is een leverancier van betaalsystemen in de New Yorkse taxi’s. Deze maand wordt het werkgebied van de taxi-app uitgebreid met New York.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om een van de bekende gele taxi’s op straat aan te houden via ‘hand opsteken’. Als iemand een taxi wilde bellen, kwam er een zogenaamde ‘black cab’. De nieuwe app is op dit moment al actief in tientallen Amerikaanse steden. Verifone wil de app in alle 60 steden uitbrengen waar het bedrijf actief is via de betaalsystemen in taxi’s.

Fee

De fee die betaald moet worden voor een rit bedraagt 1,95 dollar. Klanten kunnen de chauffeur een rating geven via de app. Chauffeurs krijgen de ritten door op de systemen die al geinstalleerd zijn in de taxi’s. Ook is het mogelijk om een taxi vooruit te boeken.

Vanaf de start zal de app Curb werken met de 14.000 gele en groene taxi’s die Verifone’s credit card- en taxi-entertainment systemen gebruiken. Voor de zomer moet de app werken voor alle gele en groene taxi’s in New York, aldus The Verge.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.