TCA krijgt opnieuw alleenrecht voor taxivervoer vanaf de RAI

Foto: TCA

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) blijft de komende jaren al het taxivervoer vanaf het evenemententerrein van de RAI Amsterdam uitvoeren. De taxicentrale heeft voor de tweede keer het exclusieve recht gekregen om de komende drie tot vijf jaar weer als enig taxibedrijf het terrein van het evenementencomplex op te mogen.

Sinds 2010 is TCA verantwoordelijk voor al het taxivervoer vanaf de RAI. Tot die tijd mocht iedereen er klanten op pikken, wat soms leidde tot chaos rond het complex. Daarom besloot de RAI alleen met het TCA verder te gaan.

Taxi’s

De RAI is tevreden over de samenwerking met TCA. De centrale was altijd goed in staat om de grote pieken en dalen in de vraag naar taxi’s snel op te vangen. Soms heeft RAI maar liefst 2500 taxi’s in twee uur nodig, maar op andere dagen zijn er maar een paar ritten per dag.

“Het partnership tussen RAI en TCA is zes jaar tot volle tevredenheid van beide partners geweest”, aldus Martin van Nierop, directeur Convention Centre Operations RAI Amsterdam.

Capaciteit

“De belangrijkste redenen voor ons om de samenwerking met TCA te verlengen, is dat zij onze capaciteit met pieken en dalen goed kunnen bedienen, er is één aanspreekpunt en TCA zorgt ervoor dat er geen lange wachtrijen in de buurt staan. Bovendien is het prettig dat TCA-taxi’s herkenbaar zijn in de stad en bij onze poort.”

Duurzaamheid was één van de overige eisen in de aanvraag. Als internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid in de beurs- en congresindusrie, is de RAI zeer spreken over het feit dat TCA in twee jaar haar elektrische vloot gaat uitbreiden van 40 naar 250 volledig elektrische auto’s.

Erfpacht

Door de erfpachtconstructie van de RAI maakt de afspraak met TCA mogelijk. Die regelt dat het RAI-terrein als privé-terrein moet worden gezien tijdens evenementen en dus mag RAI zelf bepalen wie toegelaten wordt op het terrein.

Ook TCA is tevreden met de uitkomst van de aanbesteding. TCA-directeur Richard van der Veen: “De RAI is een zeer belangrijke partner van ons. Wij kijken ernaar uit om samen de congresstad Amsterdam nog beter te bedienen.”

De samenwerking richt zich op het ophalen van bezoekers: alleen taxi’s van TCA worden toegelaten op het RAI-terrein. Het afzetten van passagiers blijft voor alle geregistreerde taxichauffeurs in Amsterdam mogelijk. De samenwerking wordt aangegaan voor een periode van drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TCA krijgt opnieuw alleenrecht voor taxivervoer vanaf de RAI | TaxiPro

TCA krijgt opnieuw alleenrecht voor taxivervoer vanaf de RAI

Foto: TCA

Taxi Centrale Amsterdam (TCA) blijft de komende jaren al het taxivervoer vanaf het evenemententerrein van de RAI Amsterdam uitvoeren. De taxicentrale heeft voor de tweede keer het exclusieve recht gekregen om de komende drie tot vijf jaar weer als enig taxibedrijf het terrein van het evenementencomplex op te mogen.

Sinds 2010 is TCA verantwoordelijk voor al het taxivervoer vanaf de RAI. Tot die tijd mocht iedereen er klanten op pikken, wat soms leidde tot chaos rond het complex. Daarom besloot de RAI alleen met het TCA verder te gaan.

Taxi’s

De RAI is tevreden over de samenwerking met TCA. De centrale was altijd goed in staat om de grote pieken en dalen in de vraag naar taxi’s snel op te vangen. Soms heeft RAI maar liefst 2500 taxi’s in twee uur nodig, maar op andere dagen zijn er maar een paar ritten per dag.

“Het partnership tussen RAI en TCA is zes jaar tot volle tevredenheid van beide partners geweest”, aldus Martin van Nierop, directeur Convention Centre Operations RAI Amsterdam.

Capaciteit

“De belangrijkste redenen voor ons om de samenwerking met TCA te verlengen, is dat zij onze capaciteit met pieken en dalen goed kunnen bedienen, er is één aanspreekpunt en TCA zorgt ervoor dat er geen lange wachtrijen in de buurt staan. Bovendien is het prettig dat TCA-taxi’s herkenbaar zijn in de stad en bij onze poort.”

Duurzaamheid was één van de overige eisen in de aanvraag. Als internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid in de beurs- en congresindusrie, is de RAI zeer spreken over het feit dat TCA in twee jaar haar elektrische vloot gaat uitbreiden van 40 naar 250 volledig elektrische auto’s.

Erfpacht

Door de erfpachtconstructie van de RAI maakt de afspraak met TCA mogelijk. Die regelt dat het RAI-terrein als privé-terrein moet worden gezien tijdens evenementen en dus mag RAI zelf bepalen wie toegelaten wordt op het terrein.

Ook TCA is tevreden met de uitkomst van de aanbesteding. TCA-directeur Richard van der Veen: “De RAI is een zeer belangrijke partner van ons. Wij kijken ernaar uit om samen de congresstad Amsterdam nog beter te bedienen.”

De samenwerking richt zich op het ophalen van bezoekers: alleen taxi’s van TCA worden toegelaten op het RAI-terrein. Het afzetten van passagiers blijft voor alle geregistreerde taxichauffeurs in Amsterdam mogelijk. De samenwerking wordt aangegaan voor een periode van drie jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.