gevangenis, verdachten, politie, overval

Zeven jaar cel geëist voor overvaller taxichauffeur

De hoofdverdachte van een gewelddadige roofoverval op een Zwolse taxichauffeur hoorde dinsdag zeven jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Vorige week werd een medeverdachte al tot twee jaar cel veroordeeld, terwijl een ander later nog voor de rechter komt.

De zelfstandig werkend taxichauffeur kwam vorig jaar november na een nachtdienst thuis. Daar werd hij door twee mensen bedreigd met een pistool, gekneveld en gedwongen zijn bankpasjes af te staan. Oplettende buren hadden de politie gealarmeerd, die de twee verdachten op heterdaad betrapte. Richard ten N., de man die nu tot zeven jaar is veroordeeld, was degene die het vuurwapen hanteerde.

Tipgever overval

De Stentor bericht dat de eis zo fors uitvalt omdat Ten N. volgens het Openbaar Ministerie al 28 overvallen op zijn CV heeft. De spijt die hij dinsdag tijdens de zitting betuigde komt wat de aanklagers betreft dan ook veel te laat. De uitspraak in deze zaak volgt op 21 juni. De andere verdachte van de overval, Diego U., staat in oktober voor zijn aandeel in de overval terecht.

Wilhelmus H. kreeg twee jaar cel omdat hij anderen had getipt voor de overval op Westerhof. Het voorarrest gaat van deze straf af, maar H. krijgt daarnaast nog een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Bovendien moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 8.000 euro betalen.

Taxichauffeur

Westerhof verklaart in de krant de straf voor H. aan de lage kant te vinden, maar hij is wel te spreken over het feit dat hij voorlopig achter slot en grendel zit. Westerhof ging aanvankelijk snel na de overval weer aan de slag, maar hij kampt nu met een posttraumatische stressstoornis waardoor hij al maanden niet meer aan het werk is als taxichauffeur.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

3 reacties op “Zeven jaar cel geëist voor overvaller taxichauffeur”

Johan Zevenbergen|08.06.16|11:10

Zeer triest, als je dat overkomt, terwijl je bij nacht en ontij klaar staat om mensen voor een schijntje naar huis te brengen.
En dan wil de overheid nog dat we doorwerken tot onze 68 ste, hoe weerbaar ben je dan.

Huib van der Kleij|08.06.16|12:18

mijn overvaller kreeg maar 2 jaar plus tbs goede schadevergoeding maar eigenlijk nog te laag want rechters zijn niet op de hoogte van financiële zaken zelfs met accountantsverklaring niet vergoed.

Peter Walgreen|09.06.16|12:06

Al 28 overvallen op zijn CV! O ja, dat maakt in ons land natuurlijk helemaal niets uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.