taxi, vervoer, taxicentrale, straattaxi, contractvervoer

Arnhem kiest voor taxiverordening

De gemeenteraad van Arnhem heeft het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om, in samenwerking met Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem, een verordening voor de straattaximarkt in de stad op te stellen. De verordening moet helpen de kwaliteit van het taxivervoer in de Gelderse plaats naar een hoger niveau te tillen.

De besluitvormende raadsvergadering nam een motie aan van de SP, Arnhem Centraal en de Arnhemse Ouderen Partij. Zij kwamen met hun voorstel omdat het in hun ogen de verkeerde kant op gaat met de Arnhemse opstapmarkt. Sinds begin dit jaar de wetgeving veranderde en de vakbekwaamheidseis voor taxi-ondernemers kwam te vervallen, is het aantal zelfstandige taxichauffeurs in Arnhem met 50 procent toegenomen.

Sjoemelen met ritprijzen

Met deze groei zien de indieners van de motie ook het aantal overtredingen door en opstootjes met taxichauffeurs toenemen. Er wordt gesjoemeld met ritprijzen en de klantvriendelijkheid zou ook niet altijd om over naar huis te schrijven zijn. Een nieuwe set regels moet zorgen voor duidelijkheid en een betrouwbare opstapmarkt in Arnhem.

Dat de motie is aangenomen, betekent nog niet dat er al een werkbare verordening ligt. Het college van burgemeester en wethouders moet deze samen met Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem tot stand gaan brengen. Vervolgens zal de gemeenteraad zich over het voorstel buigen en dit al dan niet goedkeuren of terugsturen naar de tekentafel.

Gebruik van standplaatsen

Als de verordening straks van kracht is, zullen taxichauffeurs die voldoen aan de eisen die er aan worden gesteld als zodanig herkenbaar zijn. Bovendien zullen zij bepaalde privileges krijgen ten opzichte van chauffeur die zich niet aan de regels houden. Dan gaat het om gebruik kunnen maken van bepaalde standplaatsen en rijden op plekken waar anderen dat niet mogen. Bij overtreding van de verordening kunnen die privileges weer worden ingetrokken.

Op 12 en 13 oktober staat in Expo Houten zowel Taxi Expo als het Nationaal Congres Contractvervoer 2016 op het programma. Meld je nu aan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Arnhem kiest voor taxiverordening”

Rodney Barten|29.09.16|13:52

Zucht, wederom een stad die zelfstandig een verordening gaat opstellen om de taximarkt te verbeteren, ook daar mag de goedwillende taxiondernemer niet meer rijden. De landelijke overheid heeft de vakbekwaamheid afgeschaft, er komen op regionaal niveau alleen maar regels bij! STN en KNV, doe hier iets aan!

Arnhem kiest voor taxiverordening | TaxiPro
taxi, vervoer, taxicentrale, straattaxi, contractvervoer

Arnhem kiest voor taxiverordening

De gemeenteraad van Arnhem heeft het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om, in samenwerking met Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem, een verordening voor de straattaximarkt in de stad op te stellen. De verordening moet helpen de kwaliteit van het taxivervoer in de Gelderse plaats naar een hoger niveau te tillen.

De besluitvormende raadsvergadering nam een motie aan van de SP, Arnhem Centraal en de Arnhemse Ouderen Partij. Zij kwamen met hun voorstel omdat het in hun ogen de verkeerde kant op gaat met de Arnhemse opstapmarkt. Sinds begin dit jaar de wetgeving veranderde en de vakbekwaamheidseis voor taxi-ondernemers kwam te vervallen, is het aantal zelfstandige taxichauffeurs in Arnhem met 50 procent toegenomen.

Sjoemelen met ritprijzen

Met deze groei zien de indieners van de motie ook het aantal overtredingen door en opstootjes met taxichauffeurs toenemen. Er wordt gesjoemeld met ritprijzen en de klantvriendelijkheid zou ook niet altijd om over naar huis te schrijven zijn. Een nieuwe set regels moet zorgen voor duidelijkheid en een betrouwbare opstapmarkt in Arnhem.

Dat de motie is aangenomen, betekent nog niet dat er al een werkbare verordening ligt. Het college van burgemeester en wethouders moet deze samen met Stichting Kwaliteitstaxi Arnhem tot stand gaan brengen. Vervolgens zal de gemeenteraad zich over het voorstel buigen en dit al dan niet goedkeuren of terugsturen naar de tekentafel.

Gebruik van standplaatsen

Als de verordening straks van kracht is, zullen taxichauffeurs die voldoen aan de eisen die er aan worden gesteld als zodanig herkenbaar zijn. Bovendien zullen zij bepaalde privileges krijgen ten opzichte van chauffeur die zich niet aan de regels houden. Dan gaat het om gebruik kunnen maken van bepaalde standplaatsen en rijden op plekken waar anderen dat niet mogen. Bij overtreding van de verordening kunnen die privileges weer worden ingetrokken.

Op 12 en 13 oktober staat in Expo Houten zowel Taxi Expo als het Nationaal Congres Contractvervoer 2016 op het programma. Meld je nu aan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Arnhem kiest voor taxiverordening”

Rodney Barten|29.09.16|13:52

Zucht, wederom een stad die zelfstandig een verordening gaat opstellen om de taximarkt te verbeteren, ook daar mag de goedwillende taxiondernemer niet meer rijden. De landelijke overheid heeft de vakbekwaamheid afgeschaft, er komen op regionaal niveau alleen maar regels bij! STN en KNV, doe hier iets aan!