Taxistandplaats, Centraal Station, Rotterdam

Eén taxi-bestelapp voor de vier grote steden

Vier taxicentrales uit de grote steden hebben gezamenlijk hun taxi-bestelapp AppAcab gelanceerd. Daardoor kan de reiziger vanaf nu met één app een taxirit boeken in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Bovendien zal het netwerk snel worden uitgebreid met andere steden.

RTC, UTC, TCA en HTMC presenteerden hun gezamenlijke initiatief op vrijdag 2 december op de ss Rotterdam. De vier centrales hebben al eigen apps, maar met AppAcab slaan ze de handen ineen. De reiziger “kan voortaan met één app makkelijk in zijn eigen stad en in andere steden een taxi bestellen. AppAcab is gebouwd op de stevige basis van bestaande en beproefde taxibedrijven, zodat de klant weet wat hij kan verwachten.” Overigens werd de app in 2015 al aangekondigd, maar de daadwerkelijke lancering liet tot nu op zich wachten.

Vergunningen en verzekeringen

Dat laatste wordt als volgt toegelicht: “De klant kan er zeker van zijn dat de chauffeur de juiste opleiding, vergunningen en verzekeringen heeft. De initiatief nemende taxicentrales zijn coöperaties waarbij de chauffeurs mede-eigenaar zijn van de centrale. Er is dus sprake van een solide en eerlijke dienst, waarbij het gemak van technologie wordt gecombineerd met een eerlijke betaling en behandeling van de uitvoerende chauffeurs.”

Bewuste samenwerking

Zoals aangegeven wordt de dienst waarschijnlijk ook snel uitgerold naar andere steden. Een woordvoerder van een centrale die in de volgende fase zal aansluiten: “Dit is een initiatief dat uit de centrales zelf komt, met het idee om onder meer bestaande klanten en elkaars klanten beter te kunnen bedienen. De vier grootste taxicentrales kiezen bewust voor deze samenwerking om hun klanten up to date en digitaal met deze service van dienst te kunnen zijn. Daarom voelt dit als een goed concept om ons bij aan te sluiten.”

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Schrijf je dan hier in:

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Eén taxi-bestelapp voor de vier grote steden”

Petrus PK Kerstens|05.12.16|13:09

Coöperaties waarbij de chauffeurs mede-eigenaar zijn van de centrale ? ?
Hier gaat het dus fout !