Rechter verbiedt schorsing TTO’s Aemstel en Taxistad

ANP: eenmalig

De gemeente Amsterdam wilde de taxi’s van Aemstel en Taxistad vier weekenden lang tijdens de nachtelijke uitgaansuren weren van het Leidseplein. Maar de TTO’s spanden een kort geding aan aan, waarin de rechter deze schorsing heeft verboden. 

De voorgenomen schorsing zou op zaterdag 15 december al ingaan en werd opgelegd omdat de TTO’s Aemstel en Taxistad hun eigen reglementen onvoldoende zouden naleven en daarmee niet goed genoeg presteerden binnen de Amsterdamse Taxiverordening.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft deze beoogde uitsluiting in een spoedprocedure echter ongedaan gemaakt. De gemeente had zijn conclusie dat de Aemstel en Taxistad onvoldoende presteren gebaseerd op vergelijkingen met de prestaties van andere TTO’s. Dat vindt de rechter onvoldoende bewijs, en omdat er geen ander bewijs werd aangedragen is de schorsing verboden.

Twee weken geschorst

De voorgenomen schorsing kwam voor uit een aanscherping van het handhavingsbeleid voor Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam. De verantwoordelijke wethouder, Pieter Litjens, gaf eerder dit jaar aan dat de TTO’s sinds de invoering van de taxiverordening in 2013 voldoende tijd hebben gekregen om hun zaken organisatorisch en administratief op orde te hebben. Eerder kreeg MyTaxi al dezelfde schorsing opgelegd, en later werd deze TTO zelfs voor twee weken helemaal geschorst van de Amsterdamse opstapmarkt.

De gemeente Amsterdam laat bij monde van een woordvoerder weten de uitspraak te bestuderen en een goed functionerende taximarkt voorop te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.