Geld

Nederlanders vrij gul met fooi in luchthaventaxi

Gemiddeld geven Nederlanders 5,30 euro fooi per taxirit van of naar een luchthaven. Dat komt neer op bijna 6 procent van de gemiddelde ritprijs. Zeeuwen geven gemiddeld zelfs ruim 9 euro fooi. Dat blijkt uit een analyse van 1.200 taxiritten door online platform Taxi2airport.

De cijfers hebben betrekking op het derde kwartaal van 2016, waarin het bedrijf aan 59 aangesloten chauffeurs vroeg om de ontvangen fooien te registreren. Op deze manier werden 1.200 ritten van en naar de vijf commerciële luchthavens in Nederland geanalyseerd. Uit deze analyse werd een selectie gemaakt van qua afstanden gelijkwaardige taxiritten en gelijke aantallen ritten per luchthaven.

Geen verwachtingen

Hieruit is gebleken dat Nederlandse reizigers gemiddeld 5,30 euro fooi aan hun taxichauffeur geven. Uit het onderzoek kwam een gemiddelde prijs voor een taxirit van of naar een vliegveld van 88,60 euro naar voren. Het onderzoekende bedrijf noemt het opvallend dat er over het algemeen 6 procent van de ritprijs als fooi wordt gegeven, omdat er voor vervoer met een luchthaventaxi geen richtlijnen of verwachtingen bestaan als het om de fooi gaat.

Bescheiden fooi

Naast het landelijk gemiddelde bracht Taxi2airport ook wat regionale verschillen in beeld. Mensen uit Zeeland geven met een gemiddelde van 9,07 euro de grootste fooien. Voor Friese taxipassagiers is dat 8.78 euro,  voor mensen uit Noord-Brabant net iets meer dan 8 euro. Zuid-Hollanders geven gemiddeld een fooi van 2,87 euro per taxirit van of naar een luchthaven. Mensen uit de provincie Utrecht sluiten de rij: meer dan 1,75 euro steken zij de chauffeur gemiddeld niet toe als extra bedankje voor bewezen diensten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Nederlanders vrij gul met fooi in luchthaventaxi”

Willem Film|04.01.17|02:00

Raar onderzoek dat men stelt dat bij luchthaventaxi er geen verwachtingen zijn qua fooi. Men geeft geen of wel fooi en dan is tussen de 5-20% gebruikelijk.

20% in welk fantasie wereld leef jij eerder minder dan 5% hier in zuid holland. Maar ach elke eurobtelt voor mij maar vind de gezeligheid belangrijker

Peter Walgreen|05.01.17|13:50

Ik krijg gemiddeld voor een rit van of naar Schiphol nog geen 2 euro fooi.

Nederlanders vrij gul met fooi in luchthaventaxi | TaxiPro
Geld

Nederlanders vrij gul met fooi in luchthaventaxi

Gemiddeld geven Nederlanders 5,30 euro fooi per taxirit van of naar een luchthaven. Dat komt neer op bijna 6 procent van de gemiddelde ritprijs. Zeeuwen geven gemiddeld zelfs ruim 9 euro fooi. Dat blijkt uit een analyse van 1.200 taxiritten door online platform Taxi2airport.

De cijfers hebben betrekking op het derde kwartaal van 2016, waarin het bedrijf aan 59 aangesloten chauffeurs vroeg om de ontvangen fooien te registreren. Op deze manier werden 1.200 ritten van en naar de vijf commerciële luchthavens in Nederland geanalyseerd. Uit deze analyse werd een selectie gemaakt van qua afstanden gelijkwaardige taxiritten en gelijke aantallen ritten per luchthaven.

Geen verwachtingen

Hieruit is gebleken dat Nederlandse reizigers gemiddeld 5,30 euro fooi aan hun taxichauffeur geven. Uit het onderzoek kwam een gemiddelde prijs voor een taxirit van of naar een vliegveld van 88,60 euro naar voren. Het onderzoekende bedrijf noemt het opvallend dat er over het algemeen 6 procent van de ritprijs als fooi wordt gegeven, omdat er voor vervoer met een luchthaventaxi geen richtlijnen of verwachtingen bestaan als het om de fooi gaat.

Bescheiden fooi

Naast het landelijk gemiddelde bracht Taxi2airport ook wat regionale verschillen in beeld. Mensen uit Zeeland geven met een gemiddelde van 9,07 euro de grootste fooien. Voor Friese taxipassagiers is dat 8.78 euro,  voor mensen uit Noord-Brabant net iets meer dan 8 euro. Zuid-Hollanders geven gemiddeld een fooi van 2,87 euro per taxirit van of naar een luchthaven. Mensen uit de provincie Utrecht sluiten de rij: meer dan 1,75 euro steken zij de chauffeur gemiddeld niet toe als extra bedankje voor bewezen diensten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Nederlanders vrij gul met fooi in luchthaventaxi”

Willem Film|04.01.17|02:00

Raar onderzoek dat men stelt dat bij luchthaventaxi er geen verwachtingen zijn qua fooi. Men geeft geen of wel fooi en dan is tussen de 5-20% gebruikelijk.

20% in welk fantasie wereld leef jij eerder minder dan 5% hier in zuid holland. Maar ach elke eurobtelt voor mij maar vind de gezeligheid belangrijker

Peter Walgreen|05.01.17|13:50

Ik krijg gemiddeld voor een rit van of naar Schiphol nog geen 2 euro fooi.