Taxideur open

Passagier bedreigt en berooft taxichauffeur

In Den Haag is een taxichauffeur door een passagier bedreigd en van zijn portemonnee beroofd. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Omstreeks 04.10 uur op woensdag 18 januari stapte de man op de Gedempte Gracht in de taxi. Hij ging naast de chauffeur zitten en gaf een bestemming op. Ter hoogte van de Hobbemastraat gaf de man aan dat de taxi kon stoppen. Hij maakte aanstalten om te gaan betalen en de chauffeur pakte ondertussen zijn portemonnee. Op dat moment pakte de verdachte de chauffeur hardhandig vast en bedreigde hem met een steekwapen. Hij dreigde hem te vermoorden en eiste geld.

De chauffeur stapte snel zijn taxi uit en rende weg in de richting van de Vaillantlaan. De overvaller rende achter zijn slachtoffer aan. Ter hoogte van de Netscherstraat gooide de taxichauffeur uit angst zijn portemonnee op straat en rende verder. Hij zag dat de verdachte stopte, zijn portemonnee van straat pakte en de Netscherstraat in rende. De chauffeur is toen teruggelopen, maar de verdachte was inmiddels uit het zicht verdwenen.

Signalement

De politie hoopt getuigen van het incident te vinden. Het signalement van de verdachte is als volgt: een man met een zeer donkere huidskleur, donker kroeshaar en een volle baard. Hij is ongeveer 25 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. De man heeft een tenger postuur en was gekleed in een spijkerbroek, een t-shirt en vest; allen donkerkleurig. Het vest had een capuchon. De verdachte droeg beigekleurige sneakers met een witte rand ter hoogte van de zool. Hij sprak tijdens de rit Engels met de chauffeur. Het gestolen object is een zwartleren horeca-portemonnee met een ring eraan vast.

Vorige week kwam de politie met cijfers naar buiten waaruit bleek dat het aantal overvallen op taxichauffeurs met twaalf incidenten in 2016 gelijk was gebleven ten opzichte van 2015. In 2009 vonden er nog meer dan negentig van dergelijke overvallen plaats. De daling tussen 2009 en 2015 wordt onder meer toegekend aan het feit dat er steeds minder contant geld omgaat in het straattaxivervoer.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Passagier bedreigt en berooft taxichauffeur”

Dick Bakker|26.01.17|14:52

Dit is nooit leuk voor welke chauffeur dan ook sterkte nog collega

Bert Swinkels|09.02.17|23:34

ik heb ook 19 jaar taxi gereden 1 x overvallen maar neem van mij aan het is geen lolletje,,en de ritten die ik nog betaald moet krijgen,daar ken ik me een leuke auto van kopen,ik wens de chauffeur heel veel sterkte toe