Dijksma

‘Problemen met taxironselaars ook kwestie van fatsoen’

Bron: TaxiPro

Het probleem met taxironselaars op Schiphol gaat verder dan alleen regelgeving, vindt staatssecretaris Sharon Dijksma. Het is in haar ogen ook een kwestie van fatsoen en moraal. Dat zei de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu gisteren tijdens de nieuwsjaarsreceptie van Koninklijk Nederlands Vervoer in Den Haag.

Dijksma liet tijdens haar toespraak onder meer haar licht schijnen over de kwestie van de taxironselaars op Schiphol. Die situatie duurt al jaren en een oplossing lijkt niet in zicht. Zo’n zestig chauffeurs spanden een kort geding aan tegen maatregelen van de gemeente Haarlemmermeer om hen van de luchthaven te weren. Kort voordat de staatssecretaris sprak op de nieuwjaarsreceptie, werd bekend dat de rechter in Haarlem niet meteen uitspraak zou doen maar enkele dagen de tijd neemt om zich te buigen over deze complexe kwestie.

Incidenten met vervoer

“We respecteren de rechtsstaat, dus de rechter mag die paar dagen gebruiken. Maar het is wel echt nodig dat er op Schiphol iets verandert. En dat heeft niet alleen met regelgeving te maken. Want op Schiphol en elders komen in het vrije vervoer incidenten voor. Soms wordt dan het excuus gebruikt dat ze met zoveel zijn, of dat de regels niet duidelijk zijn. Maar als je ziet wat er soms gebeurt richting argeloze passagiers, dan heeft dat helemaal niets met regelgeving te maken. Dan gaat het gewoon over je eigen fatsoen en je eigen moraal”, stelde Dijksma.

Bondgenoten

Voor taxichauffeurs hoeft wat dat betreft geen uitzondering te worden gemaakt, meent de staatssecretaris. “Ik heb er alle begrip voor dat je als taxichauffeur je boterham probeert te verdienen. Dan is het juist in ons aller belang dat het fatsoen gerespecteerd en uitgedragen wordt. Daarom vind ik het ook prettig dat we daar we daar met KNV en allerlei andere organisaties bondgenoten in hebben. Want met regels los je niet elk probleem op. Ik sta altijd klaar als het nodig is om op dat vlak iets te doen, dat staat ook niet ter discussie. Maar het werkt ook heel goed als mensen zich gewoon gedragen.”

Lees ook: Protesterende taxichauffeurs eisen ronselaarsverbod Schiphol

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

7 reacties op “‘Problemen met taxironselaars ook kwestie van fatsoen’”

Rodney Barten|03.02.17|11:49

Hup SHaron, gaat u uw mooie betoog ook maar even uitleggen op het plein voor Schiphol, de ronselaartjes zullen u vol begrip aanhoren. Dat we hier niet eerder aan hebben gedacht:)

Abdelkarim|03.02.17|14:21

dit zijn de risico’s als de vakbekwaamheid wordt afgeschaft en iedereen maar dit beroep (nu bijbaantje) mag uitoefenen. triest

Johan Zevenbergen|03.02.17|15:34

Ehhh
of het fatsoenselijk is dat er een peperdure enkelband in de taxi word gebouwd, die overigens na de peperdure update niet meer werkt.,
en dan op nieuw met een peperdure rekening te komen om de update met een update weer werkend te krijgen.
Nee dan snap je het!

Taxi Volendam|04.02.17|10:18

‘Kwestie van fatsoen’ jaaah, daar heeft ze een punt.
Fatsoen geldt ook voor de beleidsmakers.
Overleg en luisteren naar elkaar, dus ook met de taxibranche hoort daar bij.
Dat is er de laatste 17 jaar niet of nauwelijks.
Regelgeving deugt op geen enkel vlak, waaronder Schiphol de BCT en TTO’s .
Slecht moraal is b.v. tegen beter weten in een ondeugdelijk product verplichtten.
Wat je zaait zul je oogsten, geldt ook voor Mevr Dijksma, waardoor ook zij de hand in eigen boezem moet steken.

Ton van Dalfsen|04.02.17|13:02

Kwestie van fatsoen om de ondernemer voor de update laten opdraaien voor een fout in het systeem. ZAKKENVULLERS. Ik heb geen updates laten uitvoeren en er zijn er al een aantal die de opgelegde proces verbalen hebben gewonnen.

henk|05.02.17|16:06

Alles vrij geven en elkaar laten afmaken dat is fatsoen laat ons toch niet lachen Mvr dijksma

Tjerk Vinckx|06.02.17|17:37

Hahaha, fatsoen wat een maffert, geen compensatie voor het jarenlange veel te dure werkmap, giga KIWA tarieven, 3 miljoen aan de keukentafel verdient ( Schultz), de Wet Openbaarheid Bestuur via de rechter negeren,BCT terreur, bestaande ondernemers zouden worden gecompenseert ivm deregulering !!! Dijksma ga je gvd DIEP DIEP SCHAMEN, wat een ongelofelijke ambtelijke gotspe !!!!!!