Acht arrestaties om oplichting en afpersing door taxichauffeurs

Foto: ProMedia

De politie heeft acht taxichauffeurs gearresteerd die ervan worden verdacht klanten op Schiphol te hebben opgelicht, afgeperst en/of beroofd. De arrestaties komen voort uit een onderzoek dat het afgelopen halfjaar werd gehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van meerdere aangiften tegen taxichauffeurs.

Het onderzoek naar de taxichauffeurs ging in november 2016 van start. Met name buitenlandse toeristen die net waren aangekomen op Schiphol, werden door de taxichauffeurs benaderd voor een rit naar Amsterdam en omliggende plaatsen. Voor die ritten werden vervolgens buitensporig hoge bedragen geëist. Wanneer de passagiers weigerden te betalen, werden zij op verschillende manieren onder druk gezet om alsnog over de brug te komen.

595 euro voor korte taxirit

Zo deed een man uit Zweden aangifte nadat hij het slachtoffer was geworden van oplichting en afpersing. Hij moest 595 euro betalen voor een taxirit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam. Hij had 300 euro contant bij zich. Dat bedrag werd door de chauffeur uit de portemonnee van de chauffeur gepakt. Zij maakten hem daarna wijs dat hij maar 200 euro contant had afgegeven, waarna hij werd gedwongen om het restant te pinnen. Vervolgens werd ook zijn camera nog afgepakt.

Een andere aangifte werd gedaan door een toerist uit Japen. Hij moest voor een taxirit van Schiphol naar zijn hotel in Amsteldijk 300 euro betalen. Toen hij weigerde, bleven de vier deuren van de taxi net zo lang op slot tot hij had betaald.

Vuurwapen in taxi

Bij het onderzoek zijn een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden in de woning van één van de verdachten. In de taxi van een andere verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden en meteen in beperkingen gesteld. Deze beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Vier taxichauffeurs (23 jaar, 26 jaar en 31 jaar uit Amsterdam en 31 jaar uit Zwanenburg) die zijn aangehouden op verdenking van medeplegen, zijn na verhoor heengezonden. Zij blijven wel verdachten in deze zaak. De hoofdverdachte zat in verband met een eerder opgelegde straf al vast en hij werd voor deze zaak daarom in zijn cel aangehouden. Hij en drie andere verdachten, allen Amsterdammers in de leeftijd van 22 tot 33 jaar, zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat zij tenminste twee weken vast blijven zitten.

Lees ook: Taxironselaars nog niet verdwenen van Schiphol

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Acht arrestaties om oplichting en afpersing door taxichauffeurs | TaxiPro

Acht arrestaties om oplichting en afpersing door taxichauffeurs

Foto: ProMedia

De politie heeft acht taxichauffeurs gearresteerd die ervan worden verdacht klanten op Schiphol te hebben opgelicht, afgeperst en/of beroofd. De arrestaties komen voort uit een onderzoek dat het afgelopen halfjaar werd gehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van meerdere aangiften tegen taxichauffeurs.

Het onderzoek naar de taxichauffeurs ging in november 2016 van start. Met name buitenlandse toeristen die net waren aangekomen op Schiphol, werden door de taxichauffeurs benaderd voor een rit naar Amsterdam en omliggende plaatsen. Voor die ritten werden vervolgens buitensporig hoge bedragen geëist. Wanneer de passagiers weigerden te betalen, werden zij op verschillende manieren onder druk gezet om alsnog over de brug te komen.

595 euro voor korte taxirit

Zo deed een man uit Zweden aangifte nadat hij het slachtoffer was geworden van oplichting en afpersing. Hij moest 595 euro betalen voor een taxirit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam. Hij had 300 euro contant bij zich. Dat bedrag werd door de chauffeur uit de portemonnee van de chauffeur gepakt. Zij maakten hem daarna wijs dat hij maar 200 euro contant had afgegeven, waarna hij werd gedwongen om het restant te pinnen. Vervolgens werd ook zijn camera nog afgepakt.

Een andere aangifte werd gedaan door een toerist uit Japen. Hij moest voor een taxirit van Schiphol naar zijn hotel in Amsteldijk 300 euro betalen. Toen hij weigerde, bleven de vier deuren van de taxi net zo lang op slot tot hij had betaald.

Vuurwapen in taxi

Bij het onderzoek zijn een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden in de woning van één van de verdachten. In de taxi van een andere verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden en meteen in beperkingen gesteld. Deze beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Vier taxichauffeurs (23 jaar, 26 jaar en 31 jaar uit Amsterdam en 31 jaar uit Zwanenburg) die zijn aangehouden op verdenking van medeplegen, zijn na verhoor heengezonden. Zij blijven wel verdachten in deze zaak. De hoofdverdachte zat in verband met een eerder opgelegde straf al vast en hij werd voor deze zaak daarom in zijn cel aangehouden. Hij en drie andere verdachten, allen Amsterdammers in de leeftijd van 22 tot 33 jaar, zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat zij tenminste twee weken vast blijven zitten.

Lees ook: Taxironselaars nog niet verdwenen van Schiphol

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.