Agent met diensthond

Door misdrijf omgebrachte man vrijwel zeker taxichauffeur

In een bos bij het Duitse Schalbruch is zondagmiddag een door een misdrijf om het leven gebrachte man aangetroffen. De politie is vrijwel zeker dat dit de chauffeur is van de taxi die op zondagochtend verlaten werd aangetroffen langs de A12 bij Zevenhuizen. In de omgeving van die taxi werd een man aangehouden die verdacht wordt van moord dan wel doodslag of betrokkenheid daarbij.

De politie trof de lege taxi op zondagochtend aan langs de A12 bij het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. In de taxi was niemand aanwezig, maar er werden wel bloedsporen aangetroffen. Later die dag werd in een Duits bos het ontzielde lichaam gevonden van een man die door een misdrijf om het leven bleek te zijn gebracht. Nader onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de vermoorde man nagenoeg zeker de chauffeur van de taxi is geweest. Het zou gaan om een ongeveer 20-jarige man die als taxichauffeur in Maastricht werkzaam was.

Mogelijke betrokkenheid

In de omgeving van die taxi trof de politie een 45-jarige man aan van wie de woon- of verblijfplaats vooralsnog onbekend is. Hij werd overgebracht naar het bureau en aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de dood van de aangetroffen dode man in Duitsland. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Het onderzoek moet verder uitwijzen wat hem eventueel ten laste kan worden gelegd.

Bloedsporen op straat

De taxichauffeurs werd zondagmiddag aangetroffen door wandelaars, waarna de politie werd gealarmeerd. Uit onderzoek blijkt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Mogelijk heeft het misdrijf in Zuid-Limburg plaatsgevonden. De politie verricht dan ook onderzoek in Spaubeek. Aan de Oude Kerk zijn op straat bloedsporen aangetroffen die mogelijk met deze zaak te maken hebben. De politie onderzoekt welke route de taxi precies heeft gereden. Ook het motief en de aanleiding voor deze zaak worden uitgebreid onderzocht, maar meer informatie is op dit moment nog niet bekend.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

2 reacties op “Door misdrijf omgebrachte man vrijwel zeker taxichauffeur”

Mushtaba FQ|08.05.17|23:49

De politie neemt al jaren geen énkele taxi chauffeur serieus als er gebeld word of als er problemen zijn. Ze komen wanneer ze kunnen komen en op hún dooie gemakje natuurlijk. Daarom pleit ik ervoor om een noodknop/alarmknop te realiseren die rechtstreeks in verbinding staat met de politie en dat ze direct kunnen handelen zonder dat je 20 minuten aan de telefoon moet uitleggen waar je precies staat en wat er aan de hand is.

Mushtaba FQ|08.05.17|23:51

Mijn condoleances naar alle familie, vrienden en collega’s dit had NIET gemogen zo jong en al van het leven beroofd door een hufter !!!