Vermoorde taxichauffeur is 24-jarige Ousman uit Maastricht

De man die afgelopen zondag dood werd aangetroffen in een bos net over de grens bij Susteren, is de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov. De politie onderzoekt zijn dood, die het gevolg is van een misdrijf. Hij werd met messteken om het leven gebracht.

De familie van het slachtoffer heeft zijn identiteit bevestigd aan De Limburger. Samen met zijn tweelingbroer Imran was hij sinds februari vorig jaar in Maastricht actief met het taxibedrijf Bello, dat vooral veel klanten vervoert vanaf de standplaats aan de Markt. De Limburger meldt dat Ousman Magomadov afgelopen zaterdagnacht, dus kort voor zijn dood, nog op de standplaats is gezien door collega’s. Eén van die chauffeurs meldt dat hij die zaterdagnacht voor een rit naar Sittard is vertrokken.

Taxi onder bloedsporen

Daarmee lijkt in elk geval bevestigd dat Ousman Magomadov afgelopen zaterdagnacht nog aan het werk was als taxichauffeur. Feit is ook dat zijn lichaam de volgende middag in een bos in de Duitse gemeente Selfkant werd aangetroffen. Dit is vlak over de grens bij de Nederlandse plaats Susteren. Die ochtend was de taxi van Magomadov al verlaten en onder de bloedsporen aangetroffen langs de A12 bij het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Kort daarop werd een 45-jarige man aangehouden die zich in de omgeving van de taxi ophield.

Die man wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Ousman Magomadov. De Duitse politie heeft ook enkele details over het misdrijf bekendgemaakt. Zo zou de 24-jarige taxichauffeur met twaalf messteken om het leven zijn gebracht. In Spaubeek zijn op straat bloedsporen aangetroffen van Magomadov.

Nader onderzoek

De voorlopige theorie is dat hij in Spaubeek om het leven is gebracht, waarna de dader zijn lichaam heeft gedumpt in het bos in Schalbruch. Naar het zich laat aanzien is diezelfde dader vervolgens met de taxi gaan rijden, om deze aan de A12 bij Zevenhuizen te verlaten. Daar werd de taxi op zondagochtend aangetroffen. Later die dag vonden wandelaars het lichaam van Magodamev in het Duitse bos.

Daarmee staat een aantal feiten vast, maar wat er precies is gebeurd en waarom Ousman Magomadov om het leven is gebracht, moet nader worden onderzocht. De Nederlandse en Duitse politie voeren dat onderzoek samen uit.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

6 reacties op “Vermoorde taxichauffeur is 24-jarige Ousman uit Maastricht”

Eddy Kawasaki|09.05.17|10:35

langs deze weg wil ik de familie en collega`s van Ousman condoleren met dit grote verlies het ontzettend kwaad dat zulke erge gebeuren ik hoop dat er stil gestaan kan worden bij deze zinloze en laffe moord eventueel door een rouwband aan de taxi

Eddy Taxichauffeur

Mootje El Has|09.05.17|11:24

Rip

Leny Etman|09.05.17|12:36

ook ik wil via deze weg de familie en collega’s condoleren met dit intrieste verlies, en ik kan er ook niet bij deze zinloze moord op deze man vind dit laf en zeer laag, hij die mensen van a naar b brengt om zo zich van levensbehoefte voorzien voor zichzelf en misschien gezin is toch van de gekke dat je niet meer eens veilig ben in je taxi

Marco Mens|11.05.17|12:50

RIP! Family, vrienden, collega’s sterkte met het grote verlies van Ousman. Zinloos geweld? Een laaghartig, laffe moord op een hardwerkende man. IN en IN TRIEST!

Rodney Barten|11.05.17|13:18

Inderdaad erg triest. Sterkte aan de familie en vrienden.

Louis Benoist|11.05.17|19:54

Triest dit weer te moeten vernemen dat een collega in het harnas is omgebracht.straattaxi was, is en blijft gevaarlijk. Sterkte voor familie en vrienden. TAXICHAUFFEURS ZIJN HELDEN! Waar is hun waardering!