Vechtpartij Amersfoort

Taxichauffeur gewond bij vechtpartij op standplaats Amersfoort

Bij een grote vechtpartij op de taxistandplaats bij het Centraal Station in Amersfoort is afgelopen weekend in elk geval één taxichauffeur gewond geraakt. Hij en andere chauffeurs kregen het aan de stok met een grote groep jongeren, nadat vanuit die groep op het dak van een taxi werd geslagen.

Foto: Kevin Zuijdendorp

De groep van ongeveer dertig personen trok vroeg in de nacht van zaterdag op zondag over het Stationsplein in Amersfoort. Uit getuigenverklaringen en onderzoek door de politie bleek dat zij tegen voorwerpen schopten en op het dak van een taxi op de standplaats sloegen. Toen één van de taxichauffeurs daar iets over zei, werd hij door verschillende mensen geschopt en geslagen.

Gewond op de grond

Toen de politie op het plein arriveerde, was het daar bijzonder onrustig. Er werd geschreeuwd en flink getrokken en geduwd. Een 23-jarige inwoner van Utrecht lag gewond op de grond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Keistad Nieuws zou ook een andere taxichauffeur mishandeld zijn, net als veiligheidsmedewerkers van de NS die tussenbeide probeerden te komen.

De politie heeft zeven verdachten van openlijke geweldpleging gearresteerd. Zij zijn allemaal 23 of 24 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten en Soest. De politie zal nader onderzoeken wat er precies gebeurd is.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.