Twee snorders aangehouden in Breda

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Breda twee snorders aangehouden. Dat gebeurde bij controles die werden gehouden in samenwerking met de gemeente en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Breda kampt al langer met een snordersprobleem, dat zich nog extra manifesteert in de uitgaansnachten en tijdens evenementen. De integrale controle door politie, gemeente en ILT was specifiek gericht op taxi’s en snorders. Het moment was ook niet toevallig gekozen: in de Bredase binnenstad vond afgelopen weekend het Jazz Festival plaats, een evenement waar elk jaar zo’n 250.000 bezoekers op afkomen.

Illegale taxichauffeurs

Bij deze controle werden twee mannen aangehouden die tegen betaling vervoer aanboden zonder over een vergunning voor taxivervoer te beschikken. In beide gevallen werden agenten en opsporingsambtenaren in burger aangesproken door de mannen die hen een taxi aanboden. De opsporingsambtenaren gingen op de vraag in en liepen mee naar de auto’s, die respectievelijk op de Nieuwe Prinsenkade en Adriaan van Bergenstraat stonden.

Op de Rijsbergseweg werden de auto’s door geüniformeerde agenten aan de kant gezet en zijn de illegale taxichauffeurs aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 76 de Wet Personenvervoer. Hierin staat dat het verboden is taxivervoer te verrichten zonder de daarvoor vereiste vergunning. Het gaat om een 46-jarige man uit Zundert en een 18-jarige man uit Breda. Na verhoor mochten zij weer naar huis.

Maximum snelheid en parkeren

Naast de controles op snorders werd er ook gekeken of de legale taxi’s zich aan de regels hielden. Dat bleek niet in alle gevallen zo te zijn. Bij de controle van legale taxi’s werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overtreding van de maximum snelheid, parkeren op een plek waar dat niet mag en rijden in een gesloten verklaring. Eén chauffeur kreeg een rijverbod van 36 uur opgelegd vanwege de overtreding van de arbeids- en rusttijden. Een andere chauffeur reed onrechtmatig op zijn BSN-nummer in plaats van een chauffeurspas.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Twee snorders aangehouden in Breda”

Rodney Barten|30.05.17|11:58

Echt heel knap dat ze twee snorders hebben gepakt, de twee opsporingsambtenaren mogen wat mij betreft een lintje krijgen en met vervroegd pensioen, hulde!

Ton van Dalfsen|30.05.17|21:25

Ach ja Rodney, De focus ligt nou eenmaal op de echte hardwerkende goudeerlijke taxiondernemer/chauffeur om die het leven zuur te maken