Celstraffen geëist voor overval op taxichauffeur

Voor de overval met een vuurwapen op een taxichauffeur en een maaltijdbezorger vraagt het Openbaar Ministerie celstraffen tot vijf jaar tegen drie mannen uit Den Haag en Rotterdam. De verdachten (19, 20 en 21 jaar oud) zouden in de nacht van 6 op 7 september vorig jaar zelf de slachtoffers hebben gebeld om ze in de val te lokken.

Zowel de taxichauffeur als de maaltijdbezorger werden door een ‘klant’ gebeld, maar eenmaal op de plaats van bestemming werden zij door drie mannen overvallen en onder dreiging van een vuurwapen beroofd van hun geld. De taxichauffeur moest ook zijn telefoon afstaan. Beelden van twee mannen die later die telefoon verkochten bij een belwinkel, werden in het kader van de opsporing met het publiek gedeeld.

De twee mannen werden herkend en aangehouden. De maaltijdbezorger blijkt te zijn besteld op het adres van één van hen, met de telefoon van de ander. En met de telefoon van een vriend van hen werd de taxi besteld. Hij werd als derde verdachte opgepakt.

Ontvriend of Facebook

De twee eerste verdachten ontkennen aanvankelijk de overal te hebben gepleegd, maar een van hen heeft inmiddels bekend. Opvallend detail is dat de drie vrienden, na het uitzenden van de camerabeelden op televisie, plots elkaar hadden ontvriend op Facebook. De derde verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat zijn vrienden de overval hadden gepleegd, maar dat hij niet wist dat ze dat zouden gaan doen.

Alle drie verdachten hebben zich volgens de officier van justitie schuldig gemaakt aan twee diefstallen met geweld, twee van hen aan het witwassen van een telefoon en eentje nog voor een derde diefstal met geweld in Rotterdam. De officier van justitie vraagt de rechtbank om één verdachte te veroordelen tot vijf jaar cel en de anderen tot vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.