Social media

Taxichauffeur duikt onder na bedreigingen om filmpje

Bron: politie

Een taxichauffeur die achter het stuur van zijn voertuig zou hebben gemasturbeerd in nabijheid van kinderen, is samen met zijn ouders door de politie in veiligheid gebracht na ernstige dreigementen. Er verscheen een filmpje online waarin te zien zou zijn wat de chauffeur deed. Niet veel later stonden er diverse boze mensen voor de deur. De chauffeur en zijn moeder zouden klappen hebben gekregen van twee mannen.

Wat de taxichauffeur precies heeft gedaan, wordt nog onderzocht. Hij is door een voorbijgaande fietser gefilmd terwijl hij volgens de maker van dat filmpje bezig was om zichzelf in zijn geparkeerde taxi te bevredigen. Het voertuig stond op dat moment op enkele tientallen meters afstand van een speelplaats in Den Bosch, zo blijkt uit verslag van Omroep Brabant. De fietser sprak de man op zijn actie aan, maar deze beweerde dat hij last van zijn darmen had en bezig was zijn om zijn broek los te maken, zodat hij zich kon ontlasten.

Naam en adres genoemd

Het filmpje en de begeleidende beschuldiging zorgden voor een storm van woedende reacties op social media, maar al gauw werden ook de naam en het adres van de man genoemd. Daarop verschenen  er tientallen boze mensen bij het huis van de man in Sint-Michielsgestel om verhaal te halen. Er zou een steen door de ruit zijn gegooid en de man en zijn moeder zouden door twee mannen zijn geslagen. Daarbij raakten zij overigens niet gewond. Wel zijn de taxichauffeur en zijn ouders door de politie in veiligheid gebracht. Door zijn werkgever, een taxibedrijf uit Oss, is de man op non-actief gesteld.

Mogelijk strafbaar

In deze kwestie moet er vooral nog heel veel worden onderzocht, zo laat de politie weten. Zo is er de vraag wat de taxichauffeur nou precies heeft gedaan en in hoeverre dat strafbaar was. Het delen van zo’n filmpje en de adresgegevens van de persoon is kwestie is mogelijk strafbaar, net als het oproepen tot actie ondernemen tegen degene op wie de woede is gericht. De mannen die klappen zouden hebben uitgedeeld aan de taxichauffeur en zijn moeder worden eveneens onderzocht, evenals de vernielingen die aan het huis zouden zijn aangericht.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.