Taxichauffeurs beroofd in Leiden en Groningen

Zowel in Leiden als Groningen is afgelopen weekend een taxichauffeur het slachtoffer geworden van een overval. In beide gevallen is de politie nog op zoek naar de daders.

Tussen 05.30 en 06.00 op zondagmorgen stond stond een 24-jarige taxichauffeur in zijn Skoda Octavia stil in de Zilverlaan te Groningen. Een onbekende man kwam bij de taxi staan en bedreigde de chauffeur door het open portierraam met een scherp voorwerp. De chauffeur werd hierdoor gedwongen om geld af te geven, waarna de overvaller zich uit de voeten maakte.

Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 40 jaar en een lengte van 1.80 meter. Hij droeg een zwarte trui en een zwarte pet. Na de melding heeft de politie een zoekactie in de directe omgeving gehouden. De verdachte is daarbij niet aangetroffen. De politie is daarom op zoek naar eventuele getuigen van de overval.

Chauffeur bedreigd

Ook in Leiden ging het dus mis: daar werd een 48-jarige taxichauffeur in de vroege uren van zaterdag 17 juni overvallen door een klant die hem bedreigde en zijn portemonnee afpakte. De taxichauffeur was even na middernacht naar de Morsstraat gereden om daar een klant op te halen. De klant stapte in en gaf gedurende de rit diverse routes aan die de chauffeur moest volgen.

Omstreeks 02.00 uur moest de chauffeur naar de Gooimeerlaan, waar hij vervolgens werd bedreigd. Op de Flevoweg stopte de chauffeur en eiste de klant geld. De klant pakte de portemonnee van de chauffeur, haalde daar geld uit en rende vervolgens hard weg.

Getuigen gezocht

Ook in dit geval is de politie op zoek naar een circa 40-jarige en 1.80 meter lange man, maar de overvaller in Leiden had een licht getint uiterlijk. De man is kalend, droeg ten tijde van de overval en wit vest en een spijkerbroek. Wie meer weet of iets heeft gezien, kan zich via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 melden bij de politie.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.