Verdachte beroving doet zelf aangifte tegen taxichauffeur

Een man die ervan wordt verdacht een taxichauffeur te hebben mishandeld en beroofd, heeft zelf aan de politie een heel ander verhaal verteld. Hij doet op zijn beurt zelfs aangifte tegen de chauffeur in kwestie. Er wordt nog onderzocht wat zich precies heeft voorgedaan tussen de twee mannen.

Enkele dagen geleden leek de overval op de 23-jarige de zesde beroving van een taxichauffeur te zijn in minder dan een maand tijd. De chauffeur stelde op zondagochtend te zijn mishandeld en overvallen, waarbij de overvaller er met een onbekend geldbedrag vandoor zou zijn gegaan. De politie startte daarop een zoekactie. Daarbij werd een 22-jarige verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De taxichauffeur werd intussen door ambulancemedewerkers gecontroleerd op verwondingen.

Heel ander verhaal

Het is echter maar de vraag of er daadwerkelijk sprake is geweest van mishandeling en een beroving. Tijdens het verhoor van de verdachte kwam volgens de politie namelijk een heel ander verhaal naar voren dan wat de taxichauffeur had verklaard. De 22-jarige man stelde dat er geen mishandeling of overval had plaatsgevonden. Bovendien gaf hij aan zelf aangifte te zullen doen tegen de taxichauffeur. De man is na verhoor heengezonden; de recherche doet nader onderzoek naar wat er op de vroege zondagochtend is voorgevallen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.