Politie-auto

Vuurwapen in beslag genomen dankzij alerte taxichauffeur

Door alert optreden van een taxichauffeur heeft de politie een man uit Schagen kunnen aanhouden voor verboden wapenbezit. Het wapen en de munitie werden in beslag genomen.

De 48-jarige man uit Schagen liet zich vorige week door een taxi vervoeren. Rond 06.45 uur bevond het voertuig zich met de inzittende ter hoogte van Zuid-Scharwoude. Daar besloot de passagier om de inhoud van het koffertje dat hij bij zich droeg te delen met de taxichauffeur. Het bleek om een vuurwapen te gaan.

Uit taxi gezet

De man kreeg echter niet de reactie waar hij vermoedelijk op hoopte. De taxichauffeur greep namelijk meteen in. Hij pakte het koffertje af, zette de man uit zijn taxi en belde vervolgens de politie. De man kon daarna in de directe omgeving van de taxi worden aangehouden. Het vuurwapen en de munitie werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het wapen en naar de herkomst ervan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.