Politie-auto

Vuurwapen in beslag genomen dankzij alerte taxichauffeur

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Door alert optreden van een taxichauffeur heeft de politie een man uit Schagen kunnen aanhouden voor verboden wapenbezit. Het wapen en de munitie werden in beslag genomen.

De 48-jarige man uit Schagen liet zich vorige week door een taxi vervoeren. Rond 06.45 uur bevond het voertuig zich met de inzittende ter hoogte van Zuid-Scharwoude. Daar besloot de passagier om de inhoud van het koffertje dat hij bij zich droeg te delen met de taxichauffeur. Het bleek om een vuurwapen te gaan.

Uit taxi gezet

De man kreeg echter niet de reactie waar hij vermoedelijk op hoopte. De taxichauffeur greep namelijk meteen in. Hij pakte het koffertje af, zette de man uit zijn taxi en belde vervolgens de politie. De man kon daarna in de directe omgeving van de taxi worden aangehouden. Het vuurwapen en de munitie werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het wapen en naar de herkomst ervan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.