ambulance, sirene

Twee gewonden bij botsing taxi en lesauto

Bij een aanrijding tussen een lesauto en een taxi in Amsterdam zijn de inzittenden van dat eerste voertuig gewond geraakt. De taxichauffeur en zijn passagier kwamen met de schrik vrij.

Het ongeval vond gisteren rond 14.00 plaats aan Bornhout, bij Sloterdijk. De lesauto kwam in aanrijding met de taxi, zo meldt AT5. De impact was daarbij niet gering, want instructeur en leerling moesten uit de lesauto worden geknipt. Daarna moesten ze allebei naar het ziekenhuis worden vervoerd om daar aan hun verwondingen behandeld te worden.

Niet gewond

Dat lot bleef de taxichauffeur en zijn passagier bespaard. Zij werden uiteraard wel op de plaats van het ongeval onderzocht op eventuele gevolgen van het ongeval. Daarbij werd echter geconstateerd dat de schrik er weliswaar goed inzat, maar dat er van verwondingen geen sprake was.

De precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet vastgesteld. De politie zal daar nader onderzoek naar doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Twee gewonden bij botsing taxi en lesauto”

Branco Bonn|16.09.17|20:09

Vind ik niet gek. Die leswagens horen gewoon niet op de weg om die tijdstip met veel verkeer. want die leswagens, zijn even erg als omatjes achter het stuur, een taxi is weer het tegenovergestelde ervan. het is bekend dat taxi chauffeurs asociaal rijden in het verkeer. Want 9 van de 10 taxi’s vliegen letterlijk om de bocht. Maarja heb je toevallig een leswagen voor je die met 30 zit te tuffen en je komt met 60 de bocht om gevlogen, kan ik me enigszins voorstellen hoe zoiets af moet lopen.

Hubèrt van Poorten|16.09.17|23:31

Lesauto’s horen op alle tijdstippen op de weg thuis.

Peter Walgreen|19.09.17|18:38

Wanneer je ook les geeft maakt niet uit, want vooral in de grote steden rijden vele taxichauffeurs 24/7 als idioten.

Stefano D'Olivo|21.09.17|13:26

Als iedereen zich nu eens gewoon aan de regels zou houden, niet bellen tijden het rijden, niet blowen , geen alcohol gebruiken, niet harder dan toegestaan, niet stoppen voor een zebrapad, stoppen voor rood, alleen parkeren daar waar het mag en kan, spiegels goed gebruiken, over de schouders kijkt, richtingaanwijzer tijdig gebruikt, niet onnodig en abrupt remmen, niet bumper kleeft, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan toch