Politie-auto

Hardnekkige snorder voor de derde keer betrapt

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

In Breda heeft de politie voor de derde keer in korte tijd dezelfde snorder betrapt. Hij kan rekenen op een forse straf, zo laat de politie weten. Ook twee andere illegale taxichauffeurs werden betrapt bij dezelfde actie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Breda een gerichte actie tegen snorders, die in de Brabantse stad een flink probleem vormen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een actie geweest tegen illegale taxi’s. Drie mannen zijn aangehouden, waarvan één dus voor de derde keer.

Het ging om drie inwoners. Twee mannen van 22 en 51 hielden zich bezig met snorren. Na hun aanhouding wees verdere controle uit dat ze ook nog softdrugs in hun bezit hadden. De derde man, een 54-jarige Bredanaar, werd dit weekend al voor de derde keer op rij opgepakt voor het verzorgend van illegaal taxivervoer.

Last onder dwangsom

Dat betekent ook dat hij al eerder is bestraft voor snorren. Bij de eerste overtreding kreeg hij een last onder dwangsom van 10.000 euro aan zijn broek. De tweede keer dat de man werd betrapt, werd de dwangsom daadwerkelijk uitgevoerd en moest hij 10.000 euro betalen. Ook werd toen zijn auto verbeurd verklaard.

De man trok zich daar ogenschijnlijk weinig van aan, gezien het feit dat hij nu al voor de derde keer is betrapt op snorren. De hardnekkige illegale taxichauffeur kan rekenen op een forse straf, aldus de politie. In principe kan bij herhaalde overtredingen telkens weer de last onder dwangsom van 10.000 euro worden opgelegd, tot een maximum van 40.000 euro.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.