Politiewagen

Politie zoekt taxichauffeur als getuige mishandeling

De politie is op zoek naar een taxichauffeur die afgelopen zaterdagochtend een man afzette aan de Wilhelminastraat in Mijnsheerenland. De man wordt ervan verdacht dat hij, kort nadat hij uit de taxi was gestapt, een 70-jarige krantenbezorger zwaar heeft mishandeld.

De rit was al niet zonder problemen verlopen. “De 24-jarige man ging zaterdagochtend vroeg per taxi naar zijn woonplaats Mijnsheerenland. Tijdens deze rit ontstond onenigheid. Nadat de taxi was gestopt ging de man er lopend vandoor”, zo meldt de politie. “De krantenbezorger, een 70-jarige inwoner van ’s Gravendeel, was op dat moment in een tuin. Vermoedelijk heeft de verdachte iets geroepen in de richting van de man. Dit werd door hem genegeerd waarna hij werd mishandeld.”

Het ging er bepaald niet zachtzinnig aan toe. De 70-jarige man kreeg de nodige klappen en raakte zelfs buiten bewustzijn. De 24-jarige man ging er vervolgens vandoor zonder zich verder om zijn slachtoffer te bekommeren. De krantenbezorger kwam bij, wist naar zijn auto te lopen en daarna naar huis te rijden, waar zijn vrouw hem opving.

Bulten en bloeduitstortingen

Zijn vrouw belde bij thuiskomst de ambulance. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd behandeld aan onder andere bloeduitstortingen in zijn gezicht, meerdere bulten op zijn hoofd en vocht in zijn hersenen. Ook zijn ondergebit was hij kwijt, dat is later teruggevonden op de plaats van de mishandeling.

De politie stelde meteen een onderzoek in en kwam uit bij een 24-jarige verdachte uit Mijnsheerenland, die vervolgens werd aangehouden. De politie is op zoek naar de taxichauffeur die de jongen even daarvoor in Mijnsheerenland op de Wilhelminastraat afzette, teneinde het hele verhaal van die nacht in kaart te kunnen brengen. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

1 reactie op “Politie zoekt taxichauffeur als getuige mishandeling”

Karin Roest|24.11.17|11:40

Misschien heel grof dat ik het zeg (ik had het ook liever anders gezien maar het is wel de waarheid in Nederland )maar waarom zou die taxi chauffeur zoveel moeite moeten doen die gasten staan binnen een half uur weer op straat.

Zie het eerdere bericht hier van die chauffeur die niet met zijn gore poten van een kind af kon blijven. Zijn straf was een taakstraf.

Vandaag schokkend nieuws over die IS strijder hij is levensgevaarlijk word er gezegd en deze pers loop al maanden vrij rond in Nederlan