Politie-auto

Taxichauffeur mishandeld in Hengelo

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

In de nacht van zaterdag op zondag is in Hengelo een taxichauffeur mishandeld na een ruzie met een groep jongens. Voor de mishandeling is een 18-jarige man uit Vriezenveen opgepakt, maar de politie is nog op zoek naar meerdere betrokkenen.

De politie van Hengelo meldt op zijn Facebook-pagina dat er rond 04.15 uur een melding binnenkwam van een vechtpartij op de Langestraat, vlak voor club Merlijn. Eenmaal op deze locatie aangekomen, troffen de agenten een man aan die zichtbaar was mishandeld. Het bleek om een taxichauffeur te gaan. Hij werd ter plekke door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld.

De taxichauffeur vertelde ook aan de politie wat er gebeurd was. Terwijl hij geparkeerd stond aan de Langestraat, hoorde hij dat er iets van zijn taxi werd afgehaald. Toen hij uitstapte, zag hij dat een groep jongens de kentekenplaat van zijn taxi had getrokken. Over die actie ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij waarbij de taxichauffeur zwaar werd mishandeld, zo meldt de politie.

Bebloede knokkels

Terwijl de politie met mogelijke getuigen van de mishandeling sprak, zag hij dat één van hen bebloede knokkels had. Verder kwam er gedurende het onderzoek informatie naar voren waaruit de betrokkenheid van de man in kwestie bij de vechtpartij bleek. De 18-jarige man uit Vriezenveen werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Op basis van de verzamelde informatie gaat de politie er echter van uit dat de man niet alleen handelde. Bij het incident met de kentekenplaat waren naar het zich laat aanzien meerdere jonge mannen betrokken en voor de vechtpartij zou hetzelfde gelden.De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij, teneinde de andere leden van de groep te vinden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.