cellencomplex, politie

Verdachte van diefstal portemonnee taxichauffeur aangehouden

Een taxichauffeur is in Tilburg op de eerste dag van het nieuwe jaar bestolen van zijn portemonnee. De politie wist al snel een verdachte te identificeren, die zich vervolgens op het politiebureau meldde.

De chauffeur bracht na de jaarwisseling vijf mannen van Amsterdam naar Tilburg. Eerste zette hij twee van hen af, waarna zij elk in een andere auto stapten om hun reis te vervolgen. De andere drie mannen moesten naar het Bart van Peltplein. Daar greep één van hen de portemonnee van de chauffeur, waarna de drie ervandoor gingen. De chauffeur zette nog wel de achtervolging in, maar hij verloor de mannen al snel uit het oog.

Kenteken achterhalen

De chauffeur deed meteen aangifte van de diefstal. Daarbij gaf hij ook een gedeeltelijk kenteken door van één van de auto’s waar een passagier was ingestapt. De afdeling Real Time Intelligence van de politie kon op basis daarvan vrij snel een mogelijk kenteken achterhalen. Vervolgens gingen agenten bij de eigenaar van de bijbehorende auto langs.

Verdachte meldt zich

Hij bleek inderdaad één van de twee mannen te zijn die al eerder uit de taxi was gestapt. De man belde zijn reisgenoten mannen op met de boodschap dat ze zich bij de politie moesten melden. Kort daarna diende een 26-jarige Tilburger zich bij de politie aan als verdachte van de diefstal. Hij is aangehouden en de recherche onderzoekt de zaak verder.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.