Politie-auto

Taxichauffeur zwaar mishandeld bij verkeersruzie

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Bij een verkeersruzie in Amsterdam is een 34-jarige taxichauffeur zodanig mishandeld dat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moest worden behandeld. De verdachte van de mishandeling is gevlucht maar de politie probeert hem met behulp van eventuele getuigen alsnog te vinden.

Het incident vond afgelopen maandag rond 16.40 uur plaats op de Stadhouderskade ter hoogte van het Vondelpark. De verkeersruzie vond plaats tussen de taxichauffeur en de bestuurder van een scooter. Het bleef bepaald niet bij een verbaal meningsverschil, want op enig moment sloeg de scooterbestuurder met zijn helm de taxichauffeur tegen het hoofd.

De taxichauffeur viel door deze actie op de grond en verloor ook het bewustzijn. Er werd zelfs een traumaheli voor hem opgeroepen, maar uiteindelijk is de man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van zijn letsel kan de politie niets zeggen, maar het is duidelijk dat men graag de scooterbestuurder wil vinden.

Getuigen gezocht

Er is al met verschillende getuigen van het incident gesproken, maar de politie sluit niet uit dat meer mensen de mishandeling hebben gezien en dus ook aanvullende informatie kunnen verschaffen. De verdachte is in onbekende richting gevlucht. Hij droeg een zwarte winterjas met capuchon, een zwarte helm met witte tekst of wit logo aan de achterkant en witte Nike Air Max-schoenen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “Taxichauffeur zwaar mishandeld bij verkeersruzie”

Marion van Dijk|11.01.18|16:05

Sterkte voor de betrokken chauffeur en zijn familie