Contant geld, euro

Belgische man betaalde 37 taxiritten niet

De meeste taxichauffeurs krijgen wel eens te maken met een klant die niet wil of kan betalen voor de rit, maar de 35-jarige Jan. B maakte het in België wel heel bont. Hij stond deze week voor de rechter omdat hij zeker 37 taxiritten niet heeft betaald.

Van 26 taxiritten staat dat al vast, zo schrijft Het Laatste Nieuws: Jan B. werd namelijk eerder al veroordeeld voor het niet betalen van die ritjes. Hij stond deze week voor de rechter omdat hij dit nog zes keer zou hebben gedaan. En sinds hij daarvan werd beschuldigd, lichtte hij doodleuk nog eens vijf chauffeurs op. Daarmee staat de teller dus op 37 onbetaalde taxiritten.

Kopie van paspoort

Overigens kwam er maar één van de gedupeerde taxibedrijven naar de zitting om een schadevergoeding te eisen. Bij dit bedrijf had Jan B. een rit ter waarde van 152 euro gemaakt. Toen het op betalen aankwam, gaf hij aan dat zijn jas met daarin zijn portemonnee was gestolen. Hij liet een kopie van zijn paspoort maken en beloofde het geld over te maken, maar dat gebeurde nooit.

Het probleem met de 35-jarige man is dat hij lastig te vinden is door de politie. Hij verhuist namelijk om de haverklap en op het moment is het niet duidelijk waar hij woont. Hoe dan ook riskeert hij een celstraf van zes maanden. Normaal is dat voor oplichting drie maanden, maar omdat B. daar al eerder voor is veroordeeld kan dat bij een volgende veroordeling worden veroordeeld.

Epilepsie

Voor dezelfde rechtbank diende nog een zaak van een klant die haar taxirit niet had betaald. De vrouw van 34 maakte een rit van Nieuwpoort naar Oostende via Roeselaere. Bij aankomst stond er een bedrag van 295 euro op de meter, maar dat weigerde de Franse vrouw te betalen. Aan de politie had ze eerst verklaard door haar epilepsie niets meer van het voorval te weten, maar tegenover de rechter gaf ze toe simpelweg het geld om de rit te betalen niet te hebben gehad. Omdat ook zij eerder is veroordeeld voor oplichting, riskeert ze net als Jan. B een celstraf van zes maanden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.