aanhouding, handboeien

Verdachte van mishandeling taxichauffeur aangehouden

Bron: politie.nl

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht vorige week in Amsterdam een taxichauffeur zwaar te hebben mishandeld. De 48-jarige man heeft de mishandeling inmiddels bekend.

Het incident vond vorige week plaats op de Stadhouderskade in Amsterdam. Aan het einde van de middag ontstond daar een verkeersruzie tussen een taxichauffeur en de bestuurder van een scooter. De ruzie eindigde ermee dat de scooterbestuurder met zijn helm de taxichauffeur tegen het hoofd sloeg. De taxichauffeur viel neer, verloor het bewustzijn en moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. Aanvankelijk werd er zelfs een traumahelikopter voor hem opgeroepen, maar uiteindelijk kon hij met een ambulance worden vervoerd.

Bekentenis

Naar aanleiding van het incident sprak de politie met getuigen. Enkele dagen later volgde een oproep aan eventuele andere getuigen om zich met hun verklaring te melden, want tot op dat moment was van de dader alleen een signalement bekend. De man werd op vrijdagochtend aangehouden en legde later een bekentenis af. De taxichauffeur is op donderdag uit het ziekenhuis ontslagen, zo meldt de politie nu.

Lees ook: Taxichauffeur zwaar mishandeld bij verkeersruzie

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.