Foto van een politieauto.

Taxichauffeur zag 32-jarige man mogelijk als laatste in leven

Close-up van een politieauto. Foto: iStock / Livinus

De politie is op zoek naar een Rotterdamse taxichauffeur als getuige. De chauffeur zag een 32-jarige man die later overleed aan de gevolgen van een vechtpartij mogelijk als laatste in leven.

Jip Jurg raakte in de nacht van vorige vrijdag op zaterdag betrokken bij een vechtpartij in het centrum van Rotterdam. Vervolgens werd hij op zondagochtend levenloos aangetroffen in zijn woning. Sectie wees uit dat hij aan inwendig letsel is overleden. Een team van twintig rechercheurs houdt zich met de zaak bezig.

Inmiddels staat vast dat Jurg samen met een paar vrienden op de avond van vrijdag 26 januari een café aan de Mauritsweg in Rotterdam had bezocht. Rond 02.30 uur ging hij samen met een vriend naar een feest in de Rotterdamse Schouwburg. Na ongeveer een uur liep hij naar buiten, waar hij betrokken raakte bij een vechtpartij.

Rond 03.30 uur in taxi gestapt

Vervolgens stapte Jip Jurg in een taxi, die hem naar huis vervoerde. Hij is rond 03.30 uur in de taxi gestapt. De politie zou graag met de chauffeur in contact komen, in de hoop de uren tussen het moment dat hij in de taxi stapte en het moment dat hij dood werd aangetroffen verder in kaart te brengen. Mogelijk hebben anderen hem tussen zaterdag 03.30 uur en zondag 12.30 uur nog gesproken of gezien, en ook mensen die de vechtpartij hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Onderstaand een foto van Jip Jurg.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.