Taxibranche Brussel in protest

Boze taxichauffeurs in Brussel hebben afgelopen week massaal geprotesteerd. Honderden chauffeurs wilden op die manier demonstreren tegen Uber en tegen het taxibeleid van de Brusselse minister van mobiliteit.

De demonstratie begon vroeg in de ochtend en duurde de hele dag. Groepen taxichauffeurs kwamen op strategische plaatsen in de stad bij elkaar om daar het verkeer zo veel mogelijk te blokkeren. Door dat op de belangrijkste verkeersaders van de stad te doen, hoopten zij het verkeer in de stad in sterke mate te ontregelen en zo hun boodschap kracht bij te zetten.

Niet in overleg

De organisatoren van de actie hebben de deelnemers opgeroepen om geen schade aan te richten, maar ze hoopten wel dat de actie het verkeer in Brussel volledig zal platleggen. FeBeT bood op voorhand zijn verontschuldigingen aan voor de overlast die mensen zullen ervaren, maar zegt geen andere oplossing meer te zien nu het al jaren niet lukt om met de beleidsmakers in overleg te treden. De chauffeurs zijn fel tegen de liberalisering van de sector en willen daarnaast dat Uber zich aan dezelfde regels moet houden als de traditionele taxibranche.

De staking is een herhaling van de gang van zaken vorig jaar. De klachten zijn sindsdien niet veranderd. Eind maart staakten honderden chauffeurs omdat er geen overleg mogelijk was met minister Pascal Smet, terwijl ook de vermeende voorkeursbehandeling van Uber de chauffeurs een doorn in het oog was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxibranche Brussel in protest | TaxiPro

Taxibranche Brussel in protest

Boze taxichauffeurs in Brussel hebben afgelopen week massaal geprotesteerd. Honderden chauffeurs wilden op die manier demonstreren tegen Uber en tegen het taxibeleid van de Brusselse minister van mobiliteit.

De demonstratie begon vroeg in de ochtend en duurde de hele dag. Groepen taxichauffeurs kwamen op strategische plaatsen in de stad bij elkaar om daar het verkeer zo veel mogelijk te blokkeren. Door dat op de belangrijkste verkeersaders van de stad te doen, hoopten zij het verkeer in de stad in sterke mate te ontregelen en zo hun boodschap kracht bij te zetten.

Niet in overleg

De organisatoren van de actie hebben de deelnemers opgeroepen om geen schade aan te richten, maar ze hoopten wel dat de actie het verkeer in Brussel volledig zal platleggen. FeBeT bood op voorhand zijn verontschuldigingen aan voor de overlast die mensen zullen ervaren, maar zegt geen andere oplossing meer te zien nu het al jaren niet lukt om met de beleidsmakers in overleg te treden. De chauffeurs zijn fel tegen de liberalisering van de sector en willen daarnaast dat Uber zich aan dezelfde regels moet houden als de traditionele taxibranche.

De staking is een herhaling van de gang van zaken vorig jaar. De klachten zijn sindsdien niet veranderd. Eind maart staakten honderden chauffeurs omdat er geen overleg mogelijk was met minister Pascal Smet, terwijl ook de vermeende voorkeursbehandeling van Uber de chauffeurs een doorn in het oog was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.