Politie-auto

Taxichauffeur is rijbewijs kwijt na derde forse snelheidsovertreding

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

Een taxichauffeur is in Goes in betrekkelijk korte tijd betrapt op verschillende overtredingen van de maximumsnelheid. Afgelopen weekend reed hij 88 kilometer per uur waar 30 kilometer per uur is toegestaan, dus zijn rijbewijs is de man voorlopig kwijt.

Het politieteam Oosterscheldebekken spreekt op zijn Facebookpagina van een “hardleerse taxichauffeur” en de politie heeft het op zijn algemene site over een “snelheidsduivel.” De chauffeur begon zijn reeks snelheidsovertredingen op de eerste dag van dit jaar. Toen reed hij 30 kilometer per uur harder dan toegestaan door de binnenstad.

55 kilometer per uur te hard

Een maand later werd de overtreding van de maximumsnelheid opgevoerd naar 46 kilometer per uur. En afgelopen weekend reed de man in zijn taxi 88 kilometer per uur op een 30 kilometer-weg. Dat bleek uit een lasercontrole. Na correctie werd de snelheidsovertreding op 55 kilometer per uur afgerond.

Dat is dus dermate te hard dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien is er door de politie een melding afgegeven aan het CBR. “Daarin is het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.