Politiewagen

Taxichauffeur gezocht als getuige schietpartij

Bron: politie.nl

De politie in Amsterdam is op zoek naar een taxichauffeur die afgelopen weekend getuige is geweest van een schietpartij op de Stromarkt. Bij dat incident raakte een 55-jarige man zwaargewond.

Op zijn site meldt de politie dat de identiteit van de man is vastgesteld en dat het gaat om iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het Parool weet echter te melden dat het gaat om Allan P., een geboren Brit die al een kleine veertig jaar in Nederland zou wonen. In die tijd is hij geregeld met politie en justitie in aanraking gekomen.

Taxibusje

De man werd op zaterdag 19 mei in het hoofd geschoten op de Stromarkt. Hij overleefde dat maar belandde wel zwaargewond in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Specifiek gaat het dan om “een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed. Omstreeks 23.45 uur zou hij een man hebben opgepikt die overstapte vanaf een fietstaxi in zijn taxibusje op de Nieuwezijds Voorburgwal, ter hoogte van de Magna Plaza.”

Getuigen van de schietpartij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.