Taxi rijdt 108 kilometer per uur te hard

Politie. Foto: Thom Mandos

Een taxichauffeur uit Almere is donderdagavond op de A6 betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid met 108 kilometer per uur. De man is zijn rijbewijs en taxi voorlopig kwijt.

De 28-jarige inwoner van Almere reed ter hoogte van Almere Poort, waar de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie een controle hield. De taxi werd, overigens zonder passagiers aan boord, met de lasergun geklokt op een snelheid van 215 kilometer per uur. Na correctie bleef daar een snelheidsovertreding van 108 kilometer per uur van over.

Boete

“Omdat dit een overtreding is van meer dan 100 procent is niet alleen het rijbewijs direct ingevorderd, maar is ook de auto in beslag genomen”, meldt de politie. De officier van justitie mag gaan bepalen voor hoe lang de taxichauffeur zijn rijbewijs kwijt is, welke boete hij krijgt opgelegd en of hij zijn taxi nog terugkrijgt.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

6 reacties op “Taxi rijdt 108 kilometer per uur te hard”

Paul Dijkhuizen|30.06.18|20:51

Krijgen we voortaan van elke overtreder zijn beroep te horen? Er zullen gerust ook andere mensen met andere beroepen wel eens te hard rijden. Dit is weer zeer stigmatiserend op deze wijze, zou wel eens een overzichtje willen zien welke beroepen hardrijders zoal hebben.

Taxi Volendam|02.07.18|10:10

Over stigmatiseren gesproken.
Als we dat gaan onderzoeken, bekijk dan ook even welke beroepen er (wereldwijd) een ondeugdelijke BCT verplicht moeten gebruiken.
Wat lossen we met deze bct op?

Rodney Barten|03.07.18|08:38

@ Paul Dijkhuizen: Deze man is een beroepschauffeur, al zou ik gezien de overtreding dit liever niet willen hebben. Ik vind het totaal niet stigmatiserend, er word nergens in het artikel benoemd dat elke taxichauffeur te hard rijd.

Johan Jacobs|05.07.18|17:28

Een professionele taxichauffeur wordt geacht een voorbeeldfunctie te hebben, dus daarom is het helemaal niet vreemd, dat dit er bij wordt vermeld. Als het een vrachtwagenchauffeur betrof werd het er ook bij gezet.

Dennis Tielman|11.07.18|09:56

Overtredingen begaan we allemaal wel eens. Ik ben taxichauffeur en rij altijd keurig, maar er zijn altijd momenten, dat je even los gaat.
Die taxichauffeur was waarschijnlijk bijna thuis, dacht: nog ff :-) geeft eens lekker gas (wat altijd je eigen risico is, ongeacht beroep), had Flitsmeister blijkbaar niet aanstaan en floep !

Waarschijnlijk een ongelukkige momentopname met erge gevolgen.

Rodney Barten|12.07.18|19:10

@ Dennis: Een kleine overtreding maken is niet zo erg, maar met 108 km te hard rijden kun je al bijna praten over een misdrijf! Daarnaast is het knap stom van de chauffeur, terecht dat rijbewijs en auto zijn ingenomen.