Contant geld, euro

Poll: wordt een taxirit door hogere tarieven straks onbetaalbaar?

De maximumtarieven voor taxivervoer gaan volgend jaar met bijna 6 procent omhoog. Taxivervoer wordt vaak al duur gevonden door consumenten. Wordt het nu echt onbetaalbaar? Of loopt het wel los? Stem in de poll aan de rechterzijde van deze pagina.

De tarieven worden verhoogd, mede omdat het kabinet de btw op personenvervoer wil verhogen van 6 naar 9 procent. Lees hier wat de stijgingen inhouden en laat in de poll weten wat dit volgens jou voor gevolgen heeft voor de betaalbaarheid van een taxirit. Je vindt de poll aan de rechterzijde van deze pagina.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Poll: wordt een taxirit door hogere tarieven straks onbetaalbaar?”

Peter Vriens|18.09.18|10:34

Het antwoord kan alleen maar zijn: Ja, vanzelfsprekend.
Een tarief of BTW verhoging speelt alleen de vrijwilliger diensten die door belastingcenten in stand gehouden worden en snorders e.d. in de kaart.
Voordelige taxi tarieven kun je alleen bereiken door efficient gebruik van taxi’s.
Daarom de wildgroei in allerlei systemen en taxi vergunningen een halt toe roepen.

Bvs.nl|20.09.18|10:43

BTW en tarieven verhogen, BPM aftrek afschaffen, motorrijtuigenbelasting per 2020 betalen, verplicht elektrisch rijden, verplicht dubbele (Gemeente) vergunning, verplichte TTO aansluiting, verplichte BCT, etc. Leuker kunnen ze het vak niet maken.
Alhoewel je kunt nog denken aan verplichte ziektekostenverzekering, verplichte pensioen opbouw, afschaffen van zelfstandigen aftrek, etc.