Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse

Een 28-jarige man uit Hoorn heeft acht maanden celstraf gekregen omdat hij een taxichauffeuse heeft aangerand tijdens een taxirit. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen.

Het incident dateert van afgelopen mei, zo meldt Medemblik Actueel. Olaf N. zat sindsdien vast. Hij had al een ellenlang strafblad toen hij stomdronken bij de vrouw in de taxi stapte. Hij had geen geld bij zich, maar wilde wel van Opperdoes naar zijn woning in Hoorn worden gebracht.

Tijdens de rit stond de vrouw doodsangsten uit. De man kneep hard in haar borst en probeerde haar te zoenen. Tevens probeerde hij in haar broek te komen en maakte hij ongepaste opmerkingen. De vrouw bestuurde met één hand de taxi, terwijl ze met haar andere hand Olaf N. probeerde af te weren. Dat lukte maar voor een deel. Uiteindelijk vroeg ze om hulp bij een politiebureau, waar haar belager direct werd opgepakt.

Geen verkrachting

De rechter vindt het erg kwalijk wat de man heeft gedaan omdat de vrouw geen kant op kon. Zij heeft dan ook nog steeds te lijden onder het gebeurde en kan haar werk niet meer doen zoals in het verleden. Dat de straf voor N. niet hoger uitvalt dan 8 maanden cel, komt omdat hij alleen voor aanranding van de taxichauffeuse is veroordeeld. Van verkrachting werd hij vrijgesproken. Hij moet de vrouw verder een schadevergoeding van 4.000 euro betalen, waarvan 2.500 euro smartengeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse”

Henk van Apeldoorn|22.11.18|16:46

Taxi zou veel meer straf moeten krijgen, de man uit Hoorn heeft weer een wereldvreemde rechter getroffen.
Ik ben benieuwd wat voor straf er was gegeven als het een vrouw of een dochter van de rechter was geweest.

H J van Apeldoorn
Berkenlaan 3
6865 XA Doorwerth

Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse | TaxiPro

Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse

Een 28-jarige man uit Hoorn heeft acht maanden celstraf gekregen omdat hij een taxichauffeuse heeft aangerand tijdens een taxirit. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding betalen.

Het incident dateert van afgelopen mei, zo meldt Medemblik Actueel. Olaf N. zat sindsdien vast. Hij had al een ellenlang strafblad toen hij stomdronken bij de vrouw in de taxi stapte. Hij had geen geld bij zich, maar wilde wel van Opperdoes naar zijn woning in Hoorn worden gebracht.

Tijdens de rit stond de vrouw doodsangsten uit. De man kneep hard in haar borst en probeerde haar te zoenen. Tevens probeerde hij in haar broek te komen en maakte hij ongepaste opmerkingen. De vrouw bestuurde met één hand de taxi, terwijl ze met haar andere hand Olaf N. probeerde af te weren. Dat lukte maar voor een deel. Uiteindelijk vroeg ze om hulp bij een politiebureau, waar haar belager direct werd opgepakt.

Geen verkrachting

De rechter vindt het erg kwalijk wat de man heeft gedaan omdat de vrouw geen kant op kon. Zij heeft dan ook nog steeds te lijden onder het gebeurde en kan haar werk niet meer doen zoals in het verleden. Dat de straf voor N. niet hoger uitvalt dan 8 maanden cel, komt omdat hij alleen voor aanranding van de taxichauffeuse is veroordeeld. Van verkrachting werd hij vrijgesproken. Hij moet de vrouw verder een schadevergoeding van 4.000 euro betalen, waarvan 2.500 euro smartengeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Acht maanden cel voor aanranding taxichauffeuse”

Henk van Apeldoorn|22.11.18|16:46

Taxi zou veel meer straf moeten krijgen, de man uit Hoorn heeft weer een wereldvreemde rechter getroffen.
Ik ben benieuwd wat voor straf er was gegeven als het een vrouw of een dochter van de rechter was geweest.

H J van Apeldoorn
Berkenlaan 3
6865 XA Doorwerth