Standplaats taxibord

Petitie vraagt om einde aan ‘taxiterreur’ Breda

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

In een online petitie vragen bezoekers van het centrum van Breda om een einde aan wat zij de ‘taxiterreur’ noemen. Volgens de initiatiefnemers worden er ritten geweigerd en te hoge tarieven gerekend. De gemeente Breda zegt volop bezig te zijn met kwaliteitsverbetering van de opstapmarkt.

De petitie richt zich vooral op de haven in het centrum van Breda. Daar staan volgens de initiatiefnemers doorgaans voldoende taxi’s, maar veel chauffeurs zouden er alles aan doen om korte ritjes te ontlopen of juist te hoge prijzen rekenen voor het verzorgen van vervoer. Daardoor zouden mensen soms tot een half uur bezig zijn om een taxi te vinden die ze naar huis wil brengen.

Op kosten gejaagd

De bedenkers van de petitie nemen het ook op voor de taxiondernemers die zich niet aan de genoemde praktijken schuldig maken. “Het op handen zijnde keurmerk jaagt de welwillende taxiondernemers op kosten, terwijl de verpestende taxichauffeurs gewoon handhavend aangepakt moeten worden”, vinden zij. Hiermee wordt gedoeld op de taxiverordening en het bijbehorende keurmerk dat Breda wil invoeren. Net als in Tilburg moet dat per 1 mei van dit jaar gaan gebeuren.

De ondertekenaars van de petitie willen dat er vanuit de gemeente handhavend wordt opgetreden tegen ritweigering en te hoge tarieven voor taxivervoer. Volgens hen is er voldoend aanbod taxi’s om iedereen die dat wil snel en veilig thuis te brengen. Op het moment van schrijven van dit artikel was de petitie een kleine 240 keer ondertekend.

Doorn in het oog

De gemeente reageert op de petitie door te wijzen op het feit dat onlangs in het kader van verordening en keurmerk de Stichting Kwaliteitstaxi Breda is gestart. “Het doel van SKB is verbetering van de kwaliteit van het straattaxivervoer in Breda. Aanleiding hiervoor waren de aanhoudende problemen bij de opstapplaatsen voor taxi’s. Met name werd geklaagd over de gastvrijheid en klantvriendelijkheid van de taxibedrijven. Een doorn in het oog van de gemeente, ondernemers en de branche zelf.”

”Wethouder Boaz Adank heeft er alle vertrouwen in dat de bestuursleden van de Stichting samen met de branche een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een verdere verbetering van het taxivervoer in Breda. Daarnaast gaat de gemeente inzetten op meer handhaving en willen we gaan werken met taxi-stewards op de standplaats Nieuwe Prinsenkade.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Petitie vraagt om einde aan ‘taxiterreur’ Breda | TaxiPro
Standplaats taxibord

Petitie vraagt om einde aan ‘taxiterreur’ Breda

Snorders opgepakt. Foto: TaxiPro (VK)

In een online petitie vragen bezoekers van het centrum van Breda om een einde aan wat zij de ‘taxiterreur’ noemen. Volgens de initiatiefnemers worden er ritten geweigerd en te hoge tarieven gerekend. De gemeente Breda zegt volop bezig te zijn met kwaliteitsverbetering van de opstapmarkt.

De petitie richt zich vooral op de haven in het centrum van Breda. Daar staan volgens de initiatiefnemers doorgaans voldoende taxi’s, maar veel chauffeurs zouden er alles aan doen om korte ritjes te ontlopen of juist te hoge prijzen rekenen voor het verzorgen van vervoer. Daardoor zouden mensen soms tot een half uur bezig zijn om een taxi te vinden die ze naar huis wil brengen.

Op kosten gejaagd

De bedenkers van de petitie nemen het ook op voor de taxiondernemers die zich niet aan de genoemde praktijken schuldig maken. “Het op handen zijnde keurmerk jaagt de welwillende taxiondernemers op kosten, terwijl de verpestende taxichauffeurs gewoon handhavend aangepakt moeten worden”, vinden zij. Hiermee wordt gedoeld op de taxiverordening en het bijbehorende keurmerk dat Breda wil invoeren. Net als in Tilburg moet dat per 1 mei van dit jaar gaan gebeuren.

De ondertekenaars van de petitie willen dat er vanuit de gemeente handhavend wordt opgetreden tegen ritweigering en te hoge tarieven voor taxivervoer. Volgens hen is er voldoend aanbod taxi’s om iedereen die dat wil snel en veilig thuis te brengen. Op het moment van schrijven van dit artikel was de petitie een kleine 240 keer ondertekend.

Doorn in het oog

De gemeente reageert op de petitie door te wijzen op het feit dat onlangs in het kader van verordening en keurmerk de Stichting Kwaliteitstaxi Breda is gestart. “Het doel van SKB is verbetering van de kwaliteit van het straattaxivervoer in Breda. Aanleiding hiervoor waren de aanhoudende problemen bij de opstapplaatsen voor taxi’s. Met name werd geklaagd over de gastvrijheid en klantvriendelijkheid van de taxibedrijven. Een doorn in het oog van de gemeente, ondernemers en de branche zelf.”

”Wethouder Boaz Adank heeft er alle vertrouwen in dat de bestuursleden van de Stichting samen met de branche een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een verdere verbetering van het taxivervoer in Breda. Daarnaast gaat de gemeente inzetten op meer handhaving en willen we gaan werken met taxi-stewards op de standplaats Nieuwe Prinsenkade.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.