Politie-auto

In België gecarjackte taxi eindigt tegen boom in Vlaardingen

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Een taxi die afgelopen weekend in het Belgische Essen werd gestolen, is na een achtervolging in het Zuid-Hollandse Vlaardingen tegen een boom gebotst. De passagier had de taxichauffeur met pepperspray in het gezicht gespoten en met een stroomstootwapen bewerkt alvorens er met zijn taxi vandoor te gaan.

Hij reed van Essen naar Rotterdam in het voertuig van Antwerp Tax, dat zijn voertuigen standaard met twee navigatiesystemen heeft uitgerust. Daarvan blijft er altijd één actief, zodat er altijd een signaal wordt uitgezonden waarmee de auto kan worden gelokaliseerd. In Rotterdam kreeg de politie het noodsignaal te pakken en werd de achtervolging ingezet, meldt Het Laatste Nieuws.

Signalement verspreid

In Vlaardingen verloor de man de macht over het stuur, waarbij de taxi een andere auto raakte tegen een boom eindigde. De bestuurder ging er vervolgens vandoor en werd bij de aansluitende zoektocht niet gevonden. De politie heeft zijn signalement verspreid in de hoop hem alsnog op te sporen. Het gaat om een licht getinte en slanke jongeman met zwart haar die ten tijde van het incident een groen trainingspak droeg. De chauffeur heeft de overval volgens zijn werkgever goed verwerkt, al moest hij wel worden behandeld aan de gevolgen van de aanval met pepperspray.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “In België gecarjackte taxi eindigt tegen boom in Vlaardingen”

Albert Lasschuit|17.05.19|08:43

Is het slim om met sirenes te gaan jagen , men was de auto op het spoor, die kan je mijns inziens dan beter rustig volgen, er was geen direct gevaar, nu eindigde de rit tegen een boom en is de eigenaar de sigaar, misschien goed verzekert maar het kost altijd veel geld, voor de eigenaar.