Politiewagen

Chauffeur moet taxikaart en rijbewijs inleveren

Bron: politie.nl

De politie heeft het rijbewijs ingenomen en de chauffeurskaart geschorst van een 24-jarige taxichauffeur. De man reed in Volendam 60 kilometer per uur te hard en bleek bovendien illegale taxiritten te rijden.

Over de rijstijl van de taxichauffeur in kwestie waren al vaker klachten binnengekomen bij de politie. De man werd begin deze week in Volendam geklokt terwijl hij 110 kilometer per uur reed in een gebied waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. Die snelheidsovertreding kost hem voorlopig zijn rijbewijs.

Alleen gereserveerde ritten

De politie stelde ook vast dat aan boord van de taxi geen taxameter aanwezig was. De chauffeur gaf desgevraagd aan dat hij met de taxi alleen gereserveerde ritten mag rijden, maar de politie geeft aan dat hij onbesteld werk deed door klanten op te pikken in de plaatselijke horeca. In zijn geval is dat illegaal taxivervoer en dus reden om zijn chauffeurskaart te schorsen.

ILT onderzoekt

In de berichtgeving over het incident geeft de politie verder aan dat het niet gaat om een eigen voertuig, maar om een taxi van de werkgever van de man. “Hoe de werkgever van de verdachte zal reageren op het illegale gebruik van de auto is nog niet bekend”, wordt droogjes vastgesteld. Het illegaal aanbieden van taxivervoer zal ook worden onderzocht door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Voor illegaal taxivervoer geldt in principe een boete van 4.300 euro.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.