Politie-auto

Taxichauffeur in de val gelokt en overvallen

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Een taxichauffeur in Spijkenisse werd onlangs twee keer in een uur tijd gevraagd naar een bepaalde locatie te komen voor een rit naar Rotterdam. De eerste keer trof hij niemand aan maar de tweede keer werd hij door twee mannen opgewacht en beroofd.

Het incident speelde zich op dinsdag 10 september af, maar er zijn geen camerabeelden gemaakt en het onderzoek heeft vooralsnog geen verdachten opgeleverd. Daarom probeert de politie door ruchtbaarheid aan het voorval te geven getuigen op het spoor te komen. De chauffeur werd in een uur tijd twee keer gebeld voor een rit vanuit de Visbuurt in Spijkenisse. De eerste keer wachtte hij tien minuten tevergeefs en keerde hij terug naar de standplaats, blijkt uit een interview met RTV Rijnmond.

Geslagen en beroofd

Een half uur later werd hij weer gebeld om naar dezelfde buurt te komen. Eenmaal daar werd hij van twee kanten benaderd door donkergetinte mannen: de één was aan het bellen, de ander boog zich de taxi in om de portemonnee van de chauffeur te pakken. De taxichauffeur werkte niet mee en werd vervolgens geslagen, waarbij zijn aanvaller de portemonnee alsnog wist af te pakken. De chauffeur raakte gewond bij het incident en voelt zich sindsdien lang niet altijd meer veilig in zijn taxi. De politie hoopt dat buurtbewoners iets hebben meegekregen van de overval.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.