taxibord, taxi, daklicht

Taxichauffeurs lichtten klanten mogelijk voor 35.000 euro op

Het Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur Amsterdam heeft twee taxichauffeurs aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting van passagiers. Onderzoek wijst in de richting dat de verdachten hun slachtoffers voor minimaal 35.000 euro hebben opgelicht.

De hoofdverdachte is een 29-jarige man uit Wateringen. Hij wordt ervan verdacht samen met andere taxichauffeurs meerdere passagiers voor veel geld te hebben opgelicht. De chauffeurs lieten hun passagiers contactloos betalen voor hun rit. Later bleken passagiers een veel te hoge ritprijs te hebben betaald, soms tot vele honderden euro’s per rit. De gemaakte slachtoffers zijn veelal toeristen en het onderzoek wijst in de richting dat de verdachten hun slachtoffers voor minimaal 35.000 euro hebben opgelicht.

Vuurwapens

Afgelopen dinsdag is de hoofdverdachte aangehouden en tijdens een huiszoeking zijn er twee vuurwapens aangetroffen. De vuurwapens zijn in beslag genomen, samen met twee voertuigen die een totale waarde hadden van ruim 100.000 euro. Een dag later werd een tweede verdachte aangehouden. Deze 20-jarige verdachte uit Amsterdam had twee taxibedrijven en ruim tien voertuigen op zijn naam staan.

Het onderzoek naar de oplichtingen is nog in volle gang en nadere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur voor Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor de andere ProMedia-websites.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeurs lichtten klanten mogelijk voor 35.000 euro op | TaxiPro
taxibord, taxi, daklicht

Taxichauffeurs lichtten klanten mogelijk voor 35.000 euro op

Het Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur Amsterdam heeft twee taxichauffeurs aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting van passagiers. Onderzoek wijst in de richting dat de verdachten hun slachtoffers voor minimaal 35.000 euro hebben opgelicht.

De hoofdverdachte is een 29-jarige man uit Wateringen. Hij wordt ervan verdacht samen met andere taxichauffeurs meerdere passagiers voor veel geld te hebben opgelicht. De chauffeurs lieten hun passagiers contactloos betalen voor hun rit. Later bleken passagiers een veel te hoge ritprijs te hebben betaald, soms tot vele honderden euro’s per rit. De gemaakte slachtoffers zijn veelal toeristen en het onderzoek wijst in de richting dat de verdachten hun slachtoffers voor minimaal 35.000 euro hebben opgelicht.

Vuurwapens

Afgelopen dinsdag is de hoofdverdachte aangehouden en tijdens een huiszoeking zijn er twee vuurwapens aangetroffen. De vuurwapens zijn in beslag genomen, samen met twee voertuigen die een totale waarde hadden van ruim 100.000 euro. Een dag later werd een tweede verdachte aangehouden. Deze 20-jarige verdachte uit Amsterdam had twee taxibedrijven en ruim tien voertuigen op zijn naam staan.

Het onderzoek naar de oplichtingen is nog in volle gang en nadere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur voor Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor de andere ProMedia-websites.