Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Vier jaar cel voor poging tot doodslag op taxichauffeur

Een 28-jarige man moet vier jaar de cel in vanwege een poging tot doodslag op een taxichauffeur. Bij dit incident liep de chauffeur afgelopen juni vier steekwonden op. 

Op 9 juni van dit jaar wilde de man met een taxi vanaf het station in Apeldoorn richting Arnhem worden vervoerd. De taxichauffeur gaf aan dat de man eerst moest betalen voordat hij de stad uitreed. Toen zich problemen opdeden tijdens het betalen, sloeg de sfeer om en ontstond een schermutseling, waarbij de man de taxichauffeur sloeg en hem meerdere keren met een mes stak.

De taxichauffeur probeerde uit de auto te komen, maar omdat de man hem vasthield, lukte dat niet. Uiteindelijk lukte het de chauffeur om de auto te starten en weg te rijden. Bij de aanval liep de taxichauffeur vier steekwonden op in de schouder en bovenarm. Volgens de advocaat van de man handelde hij uit noodweer. De taxichauffeur zou een mes hebben getrokken en steekbewegingen hebben gemaakt. De rechtbank gaat hier echter niet in mee en wijst het beroep op noodweer af.

‘Alleen lange gevangenisstraf past’

De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat het gaat om een ernstig misdrijf. “De taxichauffeur mag van geluk spreken dat hij hierbij geen dodelijk letsel heeft opgelopen. Dusdanig gedrag leidt tot onveiligheid en angst in de samenleving. Bij dit misdrijf past alleen een lange gevangenisstraf”, vindt de rechtbank. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier: vier jaar cel. Ook moet de man een schadevergoeding van 18.000 euro aan de taxichauffeur betalen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.