Politiewagen

Taxichauffeur mishandeld in Zoetermeer

Bron: politie.nl

Een taxichauffeur uit Den Haag is donderdag in Zoetermeer door twee mannen mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. De twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

Het incident vond donderdagochtend vroeg plaats aan de Rokkeveenseweg. De taxichauffeur had zo’n twintig minuten eerder twee klanten opgepikt bij het Centraal Station van Den Haag. In Zoetermeer, bij de opgegeven bestemming, pakte één van de inzittenden de chauffeur vast. Hij kreeg meerdere klappen in zijn gezicht en werd bedreigd met een vuurwapen. Ze wilden de taxichauffeur geld afhandig maken.

Er zonder geld vandoor

In de hoop iemand te alarmeren, begon het slachtoffer te claxonneren. Dat zorgde ervoor dat de twee mannen de taxi verlieten en er zonder geld vandoor gingen. De taxichauffeur bleef gewond achter.

Van zijn belagers kon hij geen uitgebreide beschrijving geven. Ze zijn met 1.65 meter allebei niet zo groot en beiden hebben een slank postuur. Eén van hen is tussen de 20 en 25 jaar en heeft een getinte huidskleur. Beide mannen droegen zwarte kleding en een zwarte muts. De politie hoopt dat getuigen kunnen helpen om de twee verdachten op te sporen. Informatie kan worden gedeeld via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.