aanhouding, handboeien

Taxichauffeur inhaleert lachgas en raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft afgelopen weekend in Rotterdam een taxichauffeur aangehouden omdat hij lachgas had gebruikt. Ten tijde van de aanhouding was de man verminderd aanspreekbaar.

Dat meldt het Team Parate Eenheid van de politie op Twitter. De chauffeur in kwestie had zijn taxi op de Tjalklaan stilgezet om een lachgasballon aan zijn mond te zetten en de inhoud tot zich te nemen. Onder invloed van dit gas bleek de man verminderd aanspreekbaar bij zijn aanhouding. Daarbij werd ook zijn rijbewijs ingenomen.

Sterke roes

Lachgas heeft een kort maar sterk effect op de gebruiker. Vrijwel direct na inhaleren ervaart deze een sterke roes waarbij waarnemingen als horen, zien en voelen door elkaar heen gaan lopen. Vanwege dit effect op de waarnemingen van de gebruiker noemt de politie de actie van de taxichauffeur ‘levensgevaarlijk’.

Lees ook: Lachgas inhalerende taxichauffeur snijdt politievoertuig af

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.