Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Taxichauffeur na lange rit mishandeld en beroofd

Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Een lange rit eindigde voor een taxichauffeur uit Amsterdam niet in een mooie omzet, maar in mishandeling en beroving door zijn passagier. Het incident vond afgelopen zomer plaats, maar omdat er nog altijd geen verdachte is aangehouden, heeft de politie nu beelden van hem vrijgegeven.

Dat gebeurde afgelopen weekend in het opsporingsprogramma Bureau020 van AT5. De chauffeur pikt die dag een klant op bij een hotel in Amsterdam Oost. Hij wil naar Overloon in Noord-Brabant worden vervoerd om iets bij een vriend af te geven. Eenmaal in Hoogeloon is de vriend in kwestie nergens te bekennen en dringt de argwanende chauffeur aan op betaling, want de ritprijs is intussen tot 230 euro opgelopen.

De man betaalt een groot deel van het bedrag, deels na een bezoek aan een pinautomaat, en belooft de rest in Amsterdam te zullen betalen. Bij aankomst trekt hij echter de kaart van de chauffeur uit de BCT. Hij stapt uit, maar komt vervolgens de taxi weer in en valt de chauffeur aan. Zijn keel wordt dichtgeknepen en hij krijgt diverse klappen in zijn gezicht. Vervolgens pakt de man het al betaalde geld weer af en gaat hij er vandoor.

Signalement

De taxichauffeur moest aan zijn verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. De zoektocht naar de dader leverde echter nog niets op. Daarom zijn nu beelden van hem vrijgegeven. Het gaat om een Engels sprekende man van rond de 20 jaar van ongeveer 1.80 meter. Hij is getint tot donkergetint en heeft kort donker haar. Hij droeg een zwarte hoodie met witte opdruk, een blauwe spijkerbroek met gaten, donkere sportschoenen met witte zolen en een zwarte rugtas van het merk BALR.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.