Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Vrijspraak voor poging tot doodschieten taxichauffeur

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Twee mannen van 29 jaar zijn vrijgesproken van een poging om een Amsterdamse taxichauffeur met een vuurwapen om het leven te brengen. Eén van hen wordt wel bestraft vanwege verboden wapenbezit.

Beide mannen zijn ’telgen uit beruchte Amsterdamse families’, zo schrijft het Parool. Eén van de mannen zou binnen de onderwereld op een dodenlijst staan en daarom geregeld een vuurwapen op zak hebben. De twee hadden in oktober vorig jaar geborreld met twee vrouwen en hen op een taxi gezet. Even later passeerden ze per motorscooter de vrouwen nadat ze uit de taxi waren gestapt. Ze beweerden door de taxichauffeur te zijn aangerand.

Niet bewezen

De mannen zetten de achtervolging op de hard weggereden taxi in. Op de Houtmankade werd daarbij twee keer op de taxi geschoten: één kogel miste doel, de andere kwam tien centimeter boven een voorwiel in het voertuig terecht. Voor deze actie eiste het Openbaar Ministerie respectievelijk vier en vijf jaar cel. De rechter vindt poging tot doodslag echter niet bewezen en spreekt de mannen vrij. Eén van hen moet wel anderhalf jaar de cel in vanwege verboden vuurwapenbezit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.