Aanhouding, politie

Wanbetaler slaat in op taxichauffeur Delft

In Delft is in de nacht van maandag op dinsdag een taxichauffeur mishandeld door een passagier. Volgens de politie flipte de dronken man omdat hij zijn rit niet kon of wilde betalen.

Het ging om een rit van Den Haag naar Delft. Daar bleek hij geen contant geld op zak te hebben en na twee mislukte pogingen tot pinnen, vroeg de taxichauffeur hoe hij dacht te gaan betalen. “Op dat moment flipte de verdachte en begon hij op de taxichauffeur in te slaan”, schrijft Politiebureau Delft op Facebook.

“Terwijl de taxichauffeur tegen zijn hoofd geslagen werd, wist hij zijn eigen taxi te ontvluchten. De verdachte rende hem achterna. Een getuige zag dit alles gebeuren en belde de politie. De verdachte kreeg de taxichauffeur nogmaals te pakken en nadat hij nog een paar klappen had uitgedeeld, stopte hij en bedacht zich dat zijn acties niet zo handig waren. Hij probeerde zijn excuses aan te bieden, maar daar voelde de taxichauffeur weinig voor. Hij was bang dat hij opnieuw klappen zou krijgen.”

In gevecht met agenten

Dat laatste kon worden voorkomen omdat de politie arriveerde. De verdachte werd meteen aangehouden; de taxichauffeur bleek flink geëmotioneerd te zijn door het voorval. Een test  op het politiebureau wees uit dat zijn aanvaller onder invloed van alcohol was. Daarmee was het verhaal nog niet ten einde, want op enig moment weigerde de man verder mee te werken. Hij werd agressief en raakte zelfs in gevecht met twee agenten, waardoor hem dus meerdere strafbare feiten ten laste zullen worden gelegd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.